Πολλά αναπάντητα ερωτήματα για το τι πραγματικά συμβαίνει στις φυλακές του Κορυδαλλού και ειδικότερα  γιατί  δεν μπορούν να ελεγχθούν οι κρατούμενοι και να αποτραπούν βίαια επεισόδια τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις οδηγούν σε θανάτους, καλείται να δώσει το υπουργείο Δικαιοσύνης μετά τη χθεσινή νέα αιματηρή συμπλοκή στο Ψυχιατρείο των φυλακών.

Το νέο αυτό περιστατικό ήρθε θα θυμίσει τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές Κορυδαλλού όπου από το περασμένο καλοκαίρι έχουν σημειωθεί περίπου 25 θάνατοι για διάφορους λόγους.

Στη χθεσινή συμπλοκή με απολογισμό ένα νεκρό και 8 τραυματίες, συμμετείχαν Ρωσόφωνοι και Αλβανοί κρατούμενοι.  Η αρχή της συμπλοκής φέρεται ότι ήταν η «οργή» που εξέφραζε νεαρός Αλβανός κρατούμενος γιατί δεν υπήρχε συμπαράσταση από άλλους κρατουμένους στο επίμονο αίτημα του να μην μεταχθεί στις φυλακές Χανίων όπου παρέμενε ως κρατούμενος  και να παραμείνει στον Κορυδαλλό όπου θεωρείται χώρος ασυδοσίας και «προνομίων».

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος τους ομοσπονδίας σωφρονιστικών υπαλλήλων Σπύρος Καρακίτσιος που μίλησε στο Θέμα Fm ανέφερε ότι «ο νεκρός κρατούμενος έχει δεχθεί χτύπημα στα πλευρά και είναι κομμένη η καρωτίδα του».

Ο Αλβανός είχε κατορθώσει δύο φορές, το τελευταίο διάστημα, να μεταχθεί από τις φυλακές  Χανίων με χαρτί τοπικού ιατρού ότι είχε «ψυχολογικά προβλήματα», όμως εκνευριζόταν γιατί το Ψυχιατρείο του Κορυδαλλού δεν τον «κρατούσε» εκεί.

Έτσι λοιπόν υπήρξε συμπλοκή του με έναν Ρωσοπόντιο και τον Έλληνα που έπεσε νεκρός (είχε κατηγορηθεί για εμπρηστική επίθεση σε κατάστημα κι άλλες παράνομες ενέργειες)  από κτυπήματα μαχαιριού από τον «διαμαρτυρόμενο» Αλβανό και ομάδα ομοεθνών του που έσπευσαν να του… συμπαρασταθούν με μαχαίρια  που είχαν προμηθευθεί με άγνωστο τρόπο.

Το  υπουργείου Δικαιοσύνης εξέδωσε ανακοίνωση για τη συμπλοκή στο Ψυχιατρείο κρατουμένων Κορυδαλλού, με έναν νεκρό και οκτώ τραυματίες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. «Τραυματίστηκε επίσης ελαφρά ο αρχιφύλακας του καταστήματος.  Έχουν επιληφθεί όλες οι αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές, ενώ το συμβάν ερευνάται από το υπουργείο Δικαιοσύνης» σημειώθηκε.

Οι φυλακές Κορυδαλλού, για τους γνωρίζοντες, έχουν φτάσει να είναι το χειρότερο και πιο επικίνδυνο σωφρονιστικό ίδρυμα της χώρας. Ιδιαίτερα στην Ε’ Πτέρυγα καθώς και σε άλλα τμήματα της φυλακής δρουν ανεξέλεγκτα μέλη της αλβανικής μαφίας που έχουν πάρει τα σκήπτρα στον Κορυδαλλό μετά την αποφυλάκιση ή τον θάνατο πολλών ελλήνων βαρυποινιτών. Όπως αναφερόταν σε σχετικό ρεπορτάζ των «ΝΕΩΝ» στις 2 Φεβρουαρίου για την εκτός ελέγχου κατάσταση στις φυλακές η συγκεκριμένη ομάδα των αλβανών ποινικών που σκορπά τον τρόμο εντός κι εκτός φυλακής έχει εμπλακεί σε περισσότερες από 30 παράνομες ενέργειες εντός και εκτός Κορυδαλλού.

Ειδικότερα, εκτός από τη δολοφονία του ποινικολόγου έχουν προχωρήσει σε τουλάχιστον 5-6 «συμβόλαια θανάτου», σε αιματηρές επιθέσεις σε νυκτερινά κέντρα, στην απόπειρα δολοφονίας του νομικού Γιώργου Αντωνόπουλου, αλλά και σε επιθέσεις, εντός φυλακών.

Απίστευτες καταγγελίες από τον Αραβαντινό

Πριν λίγες ημέρες ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, Αντώνης Αραβαντινός μιλώντας στον ΣΚΑΪ  είχε προχωρήσει απίστευτες καταγγελίες σημειώνοντας ότι δεσμοφύλακες ξυλοκοπούνται καθημερινά στις φυλακές και κρατούμενοι είναι υποταγμένοι στη βούληση των ισχυρών. «Δεν υπάρχει έλεγχος πουθενά» σημείωνε χαρακτηριστικά.

Κατήγγειλε μάλιστα ότι προκειμένου να μην μιλάνε και να μην ελέγχουν, τέσσερις αρχιφύλακες των φυλακών Δομοκού, Χανίων, Κορυδαλλού αλλά και ο ίδιος, έχουν λάβει απειλητικά σημειώματα με λουλούδια και γλυκά σπίτι τους. Πρόσθεσε δε ότι έναν αρχιφύλακα τον απείλησαν ότι την επόμενη φορά θα βιάσουν τη γυναίκα του μπροστά στα μάτια του μέσα στο σπίτι του.

Σύμφωνα με τον κ. Αραβαντινό δεσμοφύλακες ξυλοκοπούνται καθημερινά στις φυλακές και κρατούμενοι είναι υποταγμένοι στη βούληση των ισχυρών. «Δεν υπάρχει ελεγχος πουθενά» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κατήγγειλε μάλιστα ότι προκειμένου να μην μιλάνε και να μην ελέγχουν, τέσσερις αρχιφύλακες των φυλακών Δομοκού, Χανίων, Κορυδαλλού αλλά και ο ίδιος, έχουν λάβει απειλητικά σημειώματα με λουλούδια και γλυκά σπίτι τους. Πρόσθεσε δε ότι έναν αρχιφύλακα τον απείλησαν ότι την επόμενη φορά θα βιάσουν τη γυναίκα του μπροστά στα μάτια του μέσα στο σπίτι του.