«Φωτιά», όπως φαίνεται, έχει πάρει ο κυβερνητικός μηχανισμός προσλήψεων, καθώς το ένα υπουργείο μετά το άλλο ανακοινώνει ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού του σε μόνιμες θέσεις.

Και μπορεί οι εξαγγελίες να κάνουν λόγο για τις προσλήψεις που αναμένονται μέσα στο 2019, ωστόσο έχουν ήδη γίνει οι ασκήσεις επί… χάρτου για αυτές που θα έρθουν ακόμη και την επόμενη τριετία. Αλλωστε, αυτό είναι και το ζητούμενο, σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το οποίο ζητά από όλα τα υπουργεία αλλά και τους δημόσιους φορείς έναν πολυετή προγραμματισμό προσλήψεων, ο οποίος θα πρέπει να κατατεθεί έως τις 29 Μαρτίου. Ωστόσο, αρκετοί είναι αυτοί που πίσω από το νομοσχέδιο του υπουργείου για τον τετραετή σχεδιασμό προσλήψεων, βλέπουν την κυβέρνηση να… κλείνει το μάτι στους υποψήφιους για ψηφοθηρικούς σκοπούς.

Στον… φετινό χορό προσλήψεων, την αρχή κάνει το υπουργείο Παιδείας καθώς όπως έχει ανακοινώσει ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος φιλοδοξεί να «ανοίξει» την πόρτα των μόνιμων διορισμών στα σχολεία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, μέσα στον Μάρτιο αναμένεται από το ΑΣΕΠ η προκήρυξη για τον διορισμό 4.500 μόνιμων εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή.

-Πόσους εκπαιδευτικούς περιλαμβάνει η πρώτη φάση προσλήψεων

-Πώς θα γίνουν οι προσλήψεις στον χώρο της εκπαίδευσης;

-Πότε αναμένονται οι διορισμοί στον χώρο της Υγείας;

-Ποιες προσλήψεις θα γίνουν στον χώρο της ενέργειας;

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ της Πέμπτης

Ανοίγει νέος χορός με 8.000 προσλήψεις στο Δημόσιο