Συγκίνηση προκάλεσε στο Πανελλήνιο ο θάνατος του μικρού Χριστόφορου, μετά από μάχη 21 μηνών με τον καρκίνο. Ο Χριστόφορος, υποβλήθηκε σε θεραπεία στο Μεξικό αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο θείος του αγοριού ανακοίνωσε το χαμό του τα ξημερώματα της Τρίτης, με ανάρτησή του στο Facebook.

https://www.facebook.com/teamchristoforos/videos/1317212375057853/?t=1

«Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μου ανιψιέ, τώρα θα μπορείς να παίζεις ξέγνοιαστος εκεί ψηλά. Μας δίδαξες όλους εδώ κ 21 μήνες τι σημαίνει δεν εγκαταλείπω τη μάχη, τα έβαλες με τα θηρία κ έγινες σύμβολο κ έμπνευση ζωής. Θα είμαι πάντα περήφανος για σένα! Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλους όσους στηρίξατε την οικογένεια μου κ τον αδιάκοπο αγώνα μας όλο αυτό το διάστημα», έγραψε ο ίδιος στην ανάρτηση.

Στις 29 Ιουνίου 2017, η ζωή της οικογένειας του μικρού Χριστόφορου ανατράπηκε όταν ο γιατρός τους ενημέρωσε ότι ο 5χρονος τότε γιος τους είχε έναν από τους πιο σπάνιους και δύσκολους παιδικούς όγκους εγκεφάλου (γλοίωμα εγκεφαλικού στελέχους ή διεθνώς Diffuse Intrinsic Pontine Glioma – D.I.P.G.) δίνοντάς του 9 – 12 μήνες ζωής.

Η αρχική ψυχική καταρράκωση και η απελπισία που κυρίευσε τους γονείς του Χριστόφορου, έδωσαν γρήγορα τη θέση τους στην ελπίδα και την πίστη ότι ο γιος τους έπρεπε να σωθεί.

Μετά από εκτενή έρευνα και επικοινωνία με διάφορα κέντρα αναφοράς σε όλο τον κόσμο, κατάφεραν βρουν μια αχτίδα ελπίδας, μια πρωτοποριακή θεραπεία για το DIPG, σε εξειδικευμένο ογκολογικό κέντρο στην πόλη Monterrey του Μεξικού (Institutode Oncología Intervencionista).

Μία θεραπεία (ενδοαρτηριακός χημειοεμβολισμός σε συνδυασμό με ανοσοθεραπεία) με πολύ καλά και ελπιδοφόρα μέχρι τώρα αποτελέσματα, η οποία όμως έχει δυσβάσταχτο κόστος. Έτσι η οικογένεια αποφάσισε να δημοσιοποιήσει το πρόβλημά της και να ζητήσει τη βοήθεια του κόσμου.

Δυστυχώς ο καρκίνος τον νίκησε.