temp 25 oC weather-icon
20oC
30oC
News Now
Λονδίνο : Συμμορίες ανηλίκων αλληλομαχαιρώνονται στους δρόμους – 134 νεκροί
Κόσμος

Λονδίνο : Συμμορίες ανηλίκων αλληλομαχαιρώνονται στους δρόμους – 134 νεκροί

Ανεξέλεγκτη είναι η εγκληματικότητα με τις συμμορίες ανηλίκων στο Λονδίνο. Οσους περισσότερους μαχαιρώνουν τόσους περισσότερους «πόντους» παίρνουν

Ενα φρικιαστικό ριάλιτι με πρωταγωνιστές συμμορίες ανηλίκων, εκτυλίσσεται τον τελευταίο καιρό στους δρόμους του Λονδίνου. Οι συμμορίες επιδίδονται σε ένα ανελέητο κυνηγητό μεταξύ τους και όχι μόνο, επιχειρώντας να μαχαιρώσουν και να σκοτώσουν άλλα παιδιά με έπαθλο την εδραίωση της κυριαρχίας τους στον κόσμο της βίας και της παρανομίας. Όπως αναφέρει στην εφημερίδα Daily Mail η παρουσιάστρια του BBC Radio 4, Κίρστι λανγκ, Kirsty Lang, την περίοδο των Χριστουγέννων βρήκε αιμόφυρτο ένα ανήλικο αγόρι έξω από το σπίτι της. Ήταν η δεύτερη επίθεση εναντίον εφήβου μέσα σε 24 ώρες στη γειτονιά της. Παρά το γεγονός ότι η δημοσιογράφος υπήρξε πολεμική ανταποκρίτρια στα Βαλκάνια τη δεκαετία του ’90, αυτή η εγκληματικότητα την έχει σοκάρει πολύ περισσότερο που ένα από τα θύματα στη γειτονιά της, ήταν συμμαθητής του γιου της.

Η κατοικία της είναι στο δυτικό Λονδίνο όπου μένει μαζί με τον έφηβο γιο της. Όπως αναφέρει, τα μαχαιρώματα μεταξύ συμμοριών ανηλίκων γίνονται όλο και πιο συχνά το τελευταίο διάστημα σε ολόκληρο το Λονδίνο. Οι επιθέσεις είναι οι συχνότερες μάλιστα, μετά το 1946.

Ο τρόπος δράσης των συμμοριών μοιάζει με ένα σύγχρονο Κολοσσαίο. Τα φονικά όργανα είναι τα ίδια. Μόνο που στις θέσεις του αδηφάγου πλήθους που ζητοκραυγάζει με κάθε σταγόνα αίμα που πέφτει στο έδαφος, βρίσκονται εικόνες και video που αναρτώνται στα social media για να εισπράξουν τα likes εν είδη ιαχών. Το ανησυχητικό είναι ότι οι  δράστες προέρχονται από όλα τα κοινωνικά στρώματα. Τα βίντεο περιλαμβάνουν από ληστείες μέχρι βιασμούς. Οι νεαροί καυχιούνται για το πόσο σκληροί και επικίνδυνοι είναι, ενώ σε άλλα πλάνα απειλούν πως θα εντείνουν τη δράση τους. Είναι ένα παιχνίδι τρόμου που αποκαλείται Scores». Όσο πιο ειδεχθές είναι το έγκλημα που διαπράττουν, τόσους περισσότερους πόντους μαζεύουν.

Σύμφωνα με την Daily Mail , η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου λέει πως δραστηριοποιούνται στην πόλη  συνολικά 32 συμμορίες που στρατολογούν ανηλίκους. Οι περισσότερες από αυτές τις ομάδες εμπλέκονται με διακίνηση και χρήση ναρκωτικών.

Το τελευταίο 12μηνο στη βρετανική πρωτεύουσα έχουν σημειωθεί 134 δολοφονίες με το νεαρότερο θύμα πριν λίγο καιρό, έναν 14χρονο που ήταν μέλος . Ανάμεσα στα 134 θύματα, οι 24 ήταν έφηβοι, ενώ μέσα στο 2019 έχουν σημειωθεί τέσσερις θάνατοι σε αιματηρά περιστατικά. Συνολικά, τα μισά εγκλήματα στο Λονδίνο τον τελευταίο χρόνο έχουν διαπραχθεί από ανηλίκους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Το 41% των επιθέσεων με μαχαίρια έχουν πραγματοποιηθεί από άτομα ηλικίας 15 με 19 ετών. Συμμορίες ανηλίκων έχουν εμφανιστεί και στο Μπέρμιγχαμ αλλά και στο Λίβερπουλ.

Περισσότερα
Ροή Ειδήσεων