Την αντίθεσή τους στην αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής εκφράζουν 23 στελέχη της ΔΗΜΑΡ, τα οποία δηλώνουν ότι θα συμμετάσχουν στο έκτακτο συνέδριο, με στόχο τη διαμόρφωση ενός «ενιαίου πολυτασικού φορέα της σύγχρονης κεντροαριστεράς».

Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν πως είναι «αντίθετοι στα διοικητικά μέτρα που πάρθηκαν με βάση τις διαφορετικές απόψεις για την Συμφωνία των Πρεσπών», επισημαίνοντας πως «οφείλουμε να εξαντλούμε μέσα στο Κίνημα Αλλαγής όλα τα περιθώρια συνθέσεων».

«Θεωρούμε πως παρά τις διαφωνίες μας χρειάζεται να συνεχιστεί το εγχείρημα ενός ισχυρού πόλου των δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας, της Ανανεωτικής αριστεράς και του προοδευτικού κέντρου. Ενός πόλου ικανού να  αντιπαλέψει το δίλημμα ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ και τον εθνικό διχασμό. Με προοπτική την αλλαγή των συσχετισμών» συνεχίζουν, για να καταλήξουν ξεκαθαρίζοντας πως «παραμένουμε στα όργανα του Κινήματος Αλλαγής και θα συμμετάσχουμε στο έκτακτο συνέδριο με στόχο ένα ενιαίο πολυτασικό φορέα της σύγχρονης Κεντροαριστεράς. Ένα συνέδριο που οφείλει να έχει στόχο όχι την αναπαλαίωση του ΠΑΣΟΚ αλλά ένα ευρύ σχήμα όλων των δυνάμεων που στοχεύουν στον δημοκρατικό σοσιαλισμό».

Πρόκειται για τους:

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ, ΤΡΙΚΑΛΑ

ΒΕΡΓΙΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ΚΑΡΔΙΤΣΑ

ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ, ΑΡΓΟΛΙΔΑ

ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΚΟΖΑΝΗ

ΘΑΝΟΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ, ΧΑΝΙΑ

ΚΑΙΝΤΑΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΑΡΤΑ

ΜΑΚΙΝΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΣΕΡΡΕΣ

ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΚΟΡΙΝΘΟΣ

ΜΠΑΚΡΥΣΙΩΡΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ, ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΑ

ΜΠΑΛΛΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

ΜΕΓΓΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΠΑΠΑΜΑΝΩΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΚΥΚΛΑΔΕΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

ΠΟΛΥΜΕΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

ΠΕΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

ΡΟΥΣΣΗΣ ΗΛΙΑΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

ΣΟΛΤΑΡΙΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ, ΡΟΔΟΠΗ

ΣΤΑΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

ΣΤΟΓΙΑΝΝΟΣ ΑΛΕΚΟΣ, ΚΕΡΚΥΡΑ

ΣΥΓΚΟΥΝΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

ΣΤΑΥΡΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΦΘΙΩΤΙΔΑ

ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗ ΕΛΕΝΗ. ΚΕΡΚΥΡΑ

ΤΣΟΥΡΗ ΜΑΡΙΑ, ΚΑΒΑΛΑ