Μετά το 1-1 απόψε στο ΟΑΚΑ κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο Μαρίνος Ουζουνίδης τόνισε ότι το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ γύρισε πίσω μετά τη αποβολή δυσκόλεψε πολύ την ΑΕΚ να απειλήσει.

Ο προπονητής της ΑΕΚ πάντως υποστήριξε ότι η Ενωση διεκδικεί ακόμη τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στη συνέντευξη Τύπου μετά το ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-1:

«Ξεκινήσαμε πολύ καλά, είχαμε τη φάση του Λιβάγια με την μεγάλη απόκρουση του Πασχαλάκη. Και δυστυχώς για εμάς στην πρώτη στημένη φάση, όπου ξέραμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι πολύ δυνατός, δεχθήκαμε το γκολ. Για 5-10 λεπτά χάσαμε την ηρεμία αλλά μετά -και με την αποβολή- αρχίσαμε να ελέγχουμε το παιχνίδι.

Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε παίκτες στην περιοχή, στο δεύτερο το βελτιώσαμε αυτό και αν πούμε ότι μας έλειψε κάτι, αυτό ήταν τα καλύτερα χτυπήματα στις σέντρες ή η αποφασιστικότητα για την τελική ενέργεια.

Λογικά ο ΠΑΟΚ έπαιξε πολύ πίσω στο δεύτερο ημίχρονο, εμείς κυκλοφορήσαμε την μπάλα, είχαμε και πολλά σουτ, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Δεν μπορώ να πω όμως ότι οι παίκτες μου δεν δούλεψαν. Τώρα πρέπει να ρίξουμε το βάρος μας στο ματς της Πέμπτης για το κύπελλο».

Για το γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν έκανε ουσιαστικά ούτε φάση: «Δεν ήρθε η μπάλα πολλές φορές στην περιοχή του αντιπάλου; Σας είπα ότι δεν είχαμε παίκτες στην αντίπαλη περιοχή στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο τους βάλαμε. Εντάξει, έκοψαν πολλές φάσεις και οι στόπερ του ΠΑΟΚ. Αλλά εμείς φέραμε καλά την μπάλα ως εκεί».

Για το αν θα άλλαζε κάτι στο πώς έπαιξε η ομάδα του: «Από τη στιγμή που ο αντίπαλος έμεινε με 10 και γύρισε όλος πίσω, δεν μπορούσαμε καν να σουτάρουμε. Όταν όλοι παίκτες του είναι μέσα στην περιοχή και μπλοκάρουν όλα τα σουτ, δεν γίνεται να επιτεθείς από εκεί. Η λογική σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να γυρίσεις τη μπάλα με υπομονή και να τη βάλεις από τα πλάγια στην περιοχή. Αν κάτι έπρεπε να αλλάξουμε, είναι ότι θα έπρεπε να είμαστε πιο αποφασιστικοί».

Για το αν το αποτέλεσμα έκρινε τη 2η θέση: «Όχι, ακόμη δεν έχει κριθεί κάτι. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια ακόμη για τη 2η θέση, υπάρχει το μεταξύ μας, υπάρχει και το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός την άλλη εβδομάδα».

Για το αν το η φάση με το χέρι που δεν δόθηκε έκρινε κάτι: «Ήταν μια φάση που έγινε χέρι, από κει και πέρα, δεν μπορούνε να μείνουμε εκεί, δεν δόθηκε. Εμείς έπρεπε να κάνουμε περισσότερα στο πρώτο ημίχρονο μέσα στο γήπεδο, δεν μένω σε αυτή τη φάση».