To Filmanalysis επιστρέφει στο Faro (Εβρου 14, Αθήνα), από αύριο 9/1 και για τις τέσσερις επόμενες Τετάρτες με ισάριθμα σεμινάρια δίωρης διάρκειας με εισηγητή τον κριτικό κινηματογράφου Δημήτρη Μπούρα.

Πρόκειται για τον 4ο κύκλο κινηματογραφικών σεμιναρίων για μυημένους και όχι μόνο, που αναλύουν γνωστές ταινίες, διαφορετικού είδους ή ύφους, σε σύγκριση ή σε αντιπαράθεση μεταξύ τους.

Το εναρκτήριο σεμινάριο του νέου κύκλου, που θα πραγματοποιηθεί αύριο, 20.30 με 22.20, έχει θέμα «Η αέναη παιδική ηλικία στο σινεμά». Την αφορμή για τη συζήτηση δίνουν οι ταινίες «Forrest Gump», «Ο Μπάτμαν επιστρέφει» και «Κακή εκπαίδευση», με τρεις κινηματογραφικούς ήρωες-όψεις του παιδιού που δεν μεγάλωσε ποτέ.

Τις επόμενες Τετάρτες τα άλλα τρία σεμινάρια θα ασχοληθούν με τα εξής θέματα:

-«Η γυναίκα στο σύμπαν του Πέδρο Αλμοδόβαρ αλλά και στα θρίλερ του Πολ Βερχόφεν». Οι «Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης» και το «Ολα για τη μητέρα μου» θα βρεθούν απέναντι στο «Βασικό Ενστικτο» και το «Elle».

-«Το μιούζικαλ πέρα από το Χόλιγουντ». Ο «Μπίλι Ελιοτ, γεννημένος χορευτής» και «Οι ομπρέλες του Χερβούργου» δίνουν το έναυσμα για τη συζήτηση, που θα εξετάσει πώς το μιούζικαλ, ένα κατεξοχήν χολιγουντιανό είδος, εμβολίζει τον βρετανικό ρεαλισμό στην πρώτη περίπτωση ή πως εντάσσεται στην πολυχρωμία της γαλλικής νουβέλ βαγκ στη δεύτερη.

-«Η μοναξιά, του ήρωα και του αντιήρωα, στις πόλεις». Ο «Ταξιτζής» και ο «Γυμνός» τροφοδοτούν τη συζήτηση για τις πλευρές του μοντερνισμού στον κινηματογράφο αλλά και το αστικό τοπίο από υπαρξιακή σκοπιά.

Απαραίτητη για την παρακολούθηση των σεμιναρίων είναι η κράτηση θέσης στο info@faro.gr.