«Δεν ήθελα να τη σκοτώσω, δεν είμαι βίαιος. Ζητάω συγνώμη γι’ αυτό, δεν ήθελα να κάνω αυτή την πράξη», υποστήριξε ο δολοφόνος της άτυχης 29χρονης κοπέλας στην Κέρκυρα που βρήκε τραγικό θάνατο από το χέρι του πατέρα της επειδή διατηρούσε σχέση με έναν 26χρονο άνδρα από το Αφγανιστάν.

Μιλώντας στο Open, αποκάλυψε γιατί δεν ομολόγησε νωρίτερα την πράξη του: «Δεν μπορούσα να μιλήσω, ήμουν αλλού, δεν ξέρω τι, καθόλου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ομως, αυτά που είπε στους αστυνομικούς προκαλούν μεγάλη συγκίνηση. Τα τελευταία λόγια της κόρης του που έπεσε νεκρή από τα ίδια του τα χέρια ήταν: «Μπαμπά φεύγω. Σ΄αγαπώ πολύ. Συνέχισε να με χτυπάς».

Αυτά ήταν τα σπαρακτικά λόγια της Αγγελικής πριν ξεψυχήσει όπως τα μετέφερε ο ίδιος ο παιδοκτόνος στους αστυνομικούς. Μία κοπέλα που βρήκε τη δύναμη να του πει σ΄ αγαπώ, ενώ τη χτύπαγε μέχρι θανάτου.

Από… υπέρμετρη αγάπη

O δικηγόρος του δράστη, Βασίλης Νουλέζας, ο οποίος ομολόγησε ότι σκότωσε και έθαψε την 29χρονη κόρη του στην αυλή του σπιτιού του στην Κέρκυρα, μίλησε στο STAR και έδωσε διαφορετική εκδοχή για τα γεγονότα. Κατ’ αρχάς χαρακτήρισε αναληθή τα όσα λέγονται ότι ο παιδοκτόνος είχε βιαιοπραγήσει ή κακοποιήσει στο παρελθόν σε βάρος της κόρης του.

Είπε πως αυτό που οδήγησε τον δράστη στο ειδεχθές έγκλημα ήταν η υπέρμετρη αγάπη, το τεράστιο ενδιαφέρον και η αδικαιολόγητη εμμονή του να ασχολείται και να συγκαθορίζει την προσωπική, επαγγελματική και αισθηματική ζωή του κοριτσιού.

Ο συνήγορος επεσήμανε πως ο δράστης δεν ενέκρινε τη σχέση της κόρης του με τον Αφγανό όχι για φυλετικούς και ρατσιστικούς λόγους, αλλά γιατί από τον Νοέμβριο του 2017, η 29χρονη είχε απομακρυνθεί από τον πατέρα και όλους τους συγγενείς, πλην της νονάς της.

Ο κ.Νουλέζας διευκρίνισε ακόμα ότι ο δράστης δεν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή ουσιών. Απέδωσε τέτοια χαρακτηριστικά στον πατριό της κοπέλας, τον τωρινό σύζυγο της μητέρας της.  Η μητέρα της είχε απομακρυνθεί από την 29χρονη τα τελευταία 10 χρόνια, σύμφωνα με τον δικηγόρο.

Το έγκλημα δεν ήταν προμελετημένο, ισχυρίζεται. Μετά από καυγά που είχαν μεταξύ τους, τη χτύπησε με αιχμηρό αντικείμενο που βρήκε δίπλα στην ξυλόσομπα. Η κοπέλα πήδηξε από παράθυρο ύψους 2 μέτρων για να γλιτώσει. Την κυνήγησε και ολοκλήρωσε την εγκληματική ενέργεια, όντας θολωμένος.

Τώρα κλαίει

Έθαψε την κόρη του στην αυλή του σπιτιού αλλά είχε αποφασίσει να παραδοθεί, εξομολογήθηκε στον δικηγόρο του.  «Έχει μετανιώσει, κλαίει συνεχώς» κατέληξε ο δικηγόρος του.

Υπενθυμίζεται ότι ο φίλος της 29χρονης Αγγελικής Πέτρου, είπε ότι ο πατέρας της δεν την άφηνε ήσυχη, ότι την ήθελε μόνο γι’ αυτόν. Από τα στοιχεία του ιατροδικαστή πάντως φαίνεται ότι επρόκειτο για έγκλημα που έκρυβε πολύ οργή. Τη χτύπησε μέχρι θανάτου παρ’ ότι η κοπέλα πάλεψε για πολύ ώρα για να γλιτώσει. Η ιατροδικαστής ανέφερε ότι τα χτυπήματα δείχνουν πάθος και μίσος. Η 29χρονη είχε χαθεί την περασμένη Τετάρτη για να βρεθεί θαμμένη στον κήπο του σπιτιού της στην περιοχή Αλεπού της Κέρκυρας.