Στα μάτι του κυκλώνα βρίσκεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, μετά την ιδιαίτερα επικίνδυνη τροπή που πήρε η έρευνα του ειδικού εισαγγελέα, Ρόμπερτ Μιούλερ, μετά και τη συμφωνία που σύναψε την Πέμπτη ο πρώην δικηγόρος του αμερικανού προέδρου.

Οι αποκαλύψεις του πρώην δικηγόρου του Τραμπ, Μάικλ Κοέν, ο οποίος παραδέχτηκε ότι είπε ψέματα, φαίνεται να «καίνε» τον Πλανητάρχη, ο οποίος φέρεται να είχε προσφέρει ένα διαμέρισμα αξίας 50 εκατομμυρίων δολαρίων στον Ρώσο πρόεδρο όταν θα χτιζόταν ο ουρανοξύστης Trump Tower, στη Μόσχα.

Ο Μάικλ Κοέν είχε αρχικά ισχυριστεί ότι η συμφωνία για την κατασκευή του Πύργου του Τραμπ στη Μόσχα κατέρρευσε τον Ιανουάριο του 2016, όμως στη συνέχεια παραδέχθηκε ότι η συμφωνία ίσχυε ακόμα και τον Ιούνιο του 2016, όταν δηλαδή ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ήδη «κλειδώσει» την υποψηφιότητά του για Πρόεδρος των ΗΠΑ στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Την Πέμπτη το Buzzfeed υποστήριξε σε δημοσίευμα του πως η εταιρεία του Τραμπ σκόπευε να κάνει δώρο στον Βλαντιμίρ Πούτιν ένα διαμέρισμα στον Πύργο, το ρετιρέ, αξίας 50 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς το έργο προχωρούσε κανονικά κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016. Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με το Buzzfeed, το έργο κατέρρευσε τη στιγμή που παραμένει άγνωστο αν ο ίδιος ο Τραμπ γνώριζε για το «δώρο» στον Πούτιν.

Το δημοσίευμα πάει ένα βήμα παρακάτω και επικαλούμενο τέσσερις διαφορετικές πηγές, μεταξύ τους, καθώς και τον συνεργάτη του Τραμπ, Φέλιξ Σέιτερ, ισχυρίζεται ότι ο Μάικλ Κοέν ήταν επικεφαλής των διαπραγματεύσεων ακόμη και όταν είχε πια εξασφαλίσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για την Προεδρία.

Μάλιστα, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κόεν είχε πληροφορήσει τον Τραμπ για μία συζήτηση που είχε με το Κρεμλίνο, αναζητώντας βοήθεια για την κατασκευή ενός ουρανοξύστη στην Μόσχα, κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές του 2016, σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο.

Ο Κόεν παράλληλα, «παρέμεινε σε στενή και συχνή επικοινωνία με στελέχη του Λευκού Οίκου και το νομικό σύμβουλο» του Τραμπ, ενώ προετοίμαζε τις ψευδείς δηλώσεις του στο Κογκρέσο σχετικά με τις επικοινωνίες που είχε με την Ρωσία, όπως ανέφεραν οι δικηγόροι του Κόεν σε δικαστικό έγγραφο προς ομοσπονδιακό δικαστή του Μανχάταν, αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Πλέον ο Ρόμπερτ Μάλερ ήδη ερευνά τις ενέργειες των δύο παιδιών του Τραμπ, της Ιβάνκα και του Ντόναλντ τζούνιορ, στην υπόθεση, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι η ακύρωση της συνάντησης μεταξύ του Πούτιν και του Τραμπ στην Αργεντινή δεν οφείλεται στο θέμα της Ουκρανίας, αλλά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Πλανητάρχης στο εσωτερικό της χώρας του.