Τη χρηματοδότηση των σκοπιανών εθνικιστών  από τον Τζόρτζ Σόρος αποκαλύπτουν στοιχεία που έφερε στο φως το Star. Απίστευτες χορηγίες χορηγίες του μεγαλοεπενδυτή, ο οποίος για πάνω από δέκα χρόνια πληρώνει εκατομμύρια ευρώ στη γειτονική χώρα.

Όργανα της σκοπιανής προπαγάνδας  είναι άλλωστε ακριβά ντοκιμαντέρ και διεθνείς καμπάνιες.

Το ίδρυμα Open Society ου Τζόρτζ Σόρος  από το 1992 ως το 2016 έχει δώσει στα Σκόπια 98,7 εκατομμύρια από χρήματα του Σόρος , όπως και άλλα  35 εκατομμύρια από χορηγίες.

Τα δήθεν «μακεδονικά»  σωματεία της γείτονος επίσης έπαιρναν χρήματα από το ίδρυμα του Σόρος. Έδωσε όμως και 25 εκατομμύρια ευρώ απευθείας στις κυβερνήσεις των Σκοπίων ως το 2016,  9 εκατομμύρια σε δημοσιογράφους και  1,9 εκατομμύρια σε επιχειρήσεις!

Ο Σόρος ήταν από τους πρώτους που αναγνώρισε τα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία»  και το ίδρυμα του εξέδωσε το  προπαγανδιστικό περιοδικό «Macedonian Times».

Οι Παμμακεδονικές ενώσεις καταγγέλλουν ότι  έδινε χρήματα στους σκοπιανούς και κάτω από το τραπέζι για να κάνουν προπαγάνδα διεθνώς.  Οι καταγγελίες λένε ότι μέσω του ιδρύματος Open  Society ο Σόρος   χρηματοδοτεί την  αυτοαποκαλούμενη «Ενωμένη Μακεδονική Διασπορά» του Τζόρτζ Ατανασόφσκι και το «Διεθνές Συμβούλιο των “Μακεδόνων”»  του Τοντόρ Πέτροφ. Τα κεφάλαια σύμφωνα με τις καταγγελίες φτάνουν έτσι και στα Σκόπια,  σε εθνικιστές όπως το VMRO και σε οργανώσεις στην Ελλάδα, όπως το «Ουράνιο Τόξο».