Από τα βασικά οφέλη μιας μακρόχρονης σχέσης είναι το σεξ για το οποίο μπορείς να βασιστείς στον σύντροφό σου όποτε θελήσεις! Όμως υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που μια γυναίκα χάνει την ερωτική επιθυμία και απομακρύνει… τον σύντροφό της από το κρεββάτι, ενώ βρίσκεται σε σχέση. Όσο για το γιατί συμβαίνει αυτό, και τι μπορεί να κάνει μια γυναίκα για να αναθερμάνει τη σεξουαλική της ζωή;

Από τους κύριους λόγους που μια γυναίκα, η οποία από φύση είναι συνήθως και πιο συναισθηματική σε σύγκριση με έναν άνδρα, λέει όχι στο σεξ είναι ότι προσπαθεί να στείλει ένα μήνυμα στον σύντροφό της.

Κυρίως επειδή είναι θυμωμένη ή λυπημένη ή στρεσαρισμένη και εξαντλημένη από τις ευθύνες και θέλει βοήθεια, κάτι που θεωρεί πως εκείνος θα έπρεπε να έχει κατανοήσει από μόνος του και να τη βοηθήσει αντί να συμπεριφέρεται σαν… ξαναμμένος κόκορας. Ενίοτε υποσυνείδητα τον τιμωρεί επειδή σκέφτεται μόνο τον εαυτό του και τις ανάγκες του, ενώ άλλες φορές είναι σε τέτοιο σημείο κόπωσης, που δεν της περνάει καν από το νου το ζήτημα, έχει ξεχάσει τι της προσφέρει μια απολαυστική συνεύρεση.

Αρνείται επειδή δεν απολαμβάνει πλέον τη συνεύρεση με τον σύντροφό της και δυσκολεύεται να θέσει επί τάπητος το πρόβλημα, να συζητήσει μαζί του για το πως σαμποτάρει εκείνος την επιθυμία της για σεξ, κάτι που φυσικά δεν λύνεται δια μαγείας. Ενίοτε απαιτείται βοήθεια από ειδικούς της ιατρικής, φυσικά φαντασία και κυρίως συνειδητοποίηση του προβλήματος και διάθεση από αμφότερους να το επιλύσουν.

Δεν νιώθει πια καλά με τον σύντροφό της, επειδή έχει παραμελήσει την εξωτερική του εμφάνιση, ένεκα και η κρίση έχει αλλάξει η προσωπικότητά του και η διάθεσή του, και έχει γίνει άλλος από εκείνον που την γοήτευσε. Και σε αυτή την περίπτωση μια ειλικρινής συζήτηση μεταξύ δυο ανθρώπων που θέλουν να συνεχίσουν να πορεύονται μαζί ίσως να βοηθήσει.

Προσπαθεί να πάρει τον αέρα από τον σύντροφό της και το διεκδικεί αυτό μέσα από τον έλεγχο που θεωρεί ότι μπορεί να έχει στο κρεβάτι, ή απλά τον εκμεταλλεύεται. Τι να πεις για αυτή την κατηγορία! Ηθελέστα και παθέστα…

Έχει γοητευτεί από κάποιον άλλο και ετοιμάζεται, αν δεν το κάνει ήδη, να σπεύσει σε ξένη αγκαλιά. Εδώ τη διαφορά θα κάνει η ίδια και το κατά πόσο συνειδητοποιημένη είναι στα θέλω της και τους λόγους που την έκαναν να επιδιώκει να ξεπορτίσει.

Αντιμετώπισε ή αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα υγείας και με την αντίδρασή του ο σύντροφός της την απομάκρυνε συναισθηματικά, ενώ ρόλο παίζουν και τα φάρμακα που πήρε ή παίρνει. Εδώ η κατάσταση είναι πολύ πιο σοβαρή από τις παραπάνω, έχει βαθύτερες αιτίες και επιβάλλει ριζοσπαστική αντιμετώπιση με την αρωγή ενδεχομένως και κάποιου ειδικού.

Αν πάλι μια γυναίκα έχει καταλήξει μόνη για διάφορους λόγους, και όντας μια συναισθηματική γυναίκα, προτιμά να… κατεβάσει ρολά μέχρι να βρεθεί κάποιος που θα… την συνεπάρει, από το να ενδώσει σε αμφίβολες προκλήσεις με παράξενους τύπους, ενίοτε και με περίεργα γούστα και συμπεριφορά, που ίσως και να την κάλυπταν πρόσκαιρα, καλό είναι να μην κλειστεί στο σπίτι και να κυκλοφορεί έχοντας ανοιχτές τις κεραίες της, αφού κάποια επόμενη γνωριμία, μπορεί να την εκπλήξει ευχάριστα!

Έτσι ή αλλιώς μια γυναίκα είτε είναι σε σχέση είτε είναι μόνη δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάει, ότι και αν αντιμετωπίζει ότι παραμένει γυναίκα, και επιβάλλεται να φροντίζει τον εαυτό της, όπως εκείνη ξέρει καλύτερα, συντελώντας στην ψυχική της ηρεμία και ευεξία…