Εντονα αντέδρασε ιταλός ευρωβουλευτής, μέλος της ακροδεξιάς Λέγκα του Βορρά, στην άρνηση της Κομισιόν να εγκρίνει το ιταλικό προσχέδιο προϋπολογισμού του 2019.

Ο Αντζελο Τσιόκα ανέβηκε στο βήμα μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης Τύπου του Μοσκοβισί, κατά τη διάρκεια της οποίας κάλεσε τη Ρώμη να υποβάλλει νέο προσχέδιο εντός των επόμενων τριών μηνών.

Ωστόσο, δεν αρκέστηκε σε αυτό. Αφού πήρε πήρε τις σημειώσεις του ευρωπαίου επιτρόπου από το τραπέζι, έβγαλε το παπούτσι του και άρχισε να χτυπάει τα φύλλα, θέλοντας να αποτυπώσει την έντονη αντίδρασή του στις αποφάσεις των Βρυξελλών.

«Περπάτησα στο βουνό των ψεμάτων… »

«Στο Στρασβούργο, περπάτησα – με μια σόλα που κατασκευάστηκε στην Ιταλία – στο βουνό των ψεμάτων που ο Μοσκοβισί έγραψε εναντίον της χώρας μας! Η Ιταλία αξίζει τον σεβασμό» ήταν το tweet που ανάρτησε αργότερα ο ευρωβουλευτής.

Ο ευρωπαίος επίτροπος έμεινε άφωνος, παρακολουθώντας τα δρώμενα, και αργότερα δήλωσε:

«Πίστευα ότι επρόκειτο για υπάλληλο του Κοινοβουλίου, που πήρε τις σημειώσεις μου. Οχι, ήταν ένας βουλευτής! Αυτοί που συνθλίβουν κείμενα και αποφάσεις με το χτύπημα ενός παπουτσιού δεν σέβονται ούτε τους κανόνες ούτε τους θεσμούς ούτε τη Δημοκρατία. Δεν σέβονται καν το λειτούργημά τους».