Οι βρετανικές δυνάμεις ασφαλείας προχώρησαν την Τετάρτη το απόγευμα σε «ελεγχόμενη έκρηξη» ενός ύποπτου δέματος, το οποίο αποδείχθηκε ακίνδυνο και βρέθηκε σε έναν κήπο κοντά στο Κοινοβούλιο, στο κέντρο του Λονδίνου, δήλωσε ένας εκπρόσωπος τύπου της Σκότλαντ Γιαρντ στο Γαλλικό Πρακτορείο.
«Προχωρήσαμε σε ελεγχόμενη έκρηξη του δέματος» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου. Φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείο και του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς είδαν στην περιοχή, κοντά στο υπουργείο Άμυνας, το ειδικό ρομπότ της ομάδας εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.
Κατόπιν η Σκότλαντ Γιαρντ ενημέρωσε ότι το αντικείμενο ήταν ακίνδυνο και ότι ο συναγερμός ήρθη.
«Η αστυνομία κλήθηκε στις 15.40 τοπική ώρα (17.40 ώρα Ελλάδας) σχετικά με την παρουσία ενός ύποπτου δέματος στο Embankment Gardens» σύμφωνα είχε αναφέρει λίγο νωρίτερα ο εκπρόσωπος της βρετανικής αστυνομίας.
Οι αρχές απέκλεισαν τη πρόσβαση στο πάρκο και τους γύρω δρόμους. Ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν στο σημείο.
- Σαλαμίνα: «Ανατριχίλα» από το νέο βίντεο ντοκουμέντο από τα γενέθλια της 75χρονης
- Δένδιας για την εορτή του προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού: Δημιουργούμε το πιο ισχυρό Ναυτικό στην ιστορία της Ελλάδας
- Αλέξης Γρηγορόπουλος: Διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα για την επέτειο των 17 χρόνων – «Δρακόντεια» μέτρα της ΕΛ.ΑΣ.







