Χρειάστηκε η ιταλική τεχνική της Italdesign πριν το Nissan GT-R50 , το ένα και μοναδικό supercar, εκτεθεί για περιορισμένο χρονικό διάστημα στο Nissan Crossing,  στην Ginza του Τόκιο.

Το πρωτότυπο μοντέλο συνδυάζει τις  θρυλικές επιδόσεις  του GT-R με την Ιταλική κατασκευαστική τεχνική.

Το συγκεκριμένο μοντέλο δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει την εμφάνιση του. Ήδη έχει κερδίζει το κοινό του στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α., συμπεριλαμβανομένου του παγκόσμιου ντεμπούτου του στο Goodwood Festival of Speed στην Αγγλία τον Ιούλιο.

Το Nissan GT-R50 διαθέτει μια ιδιαίτερη σχεδίαση, με πολλές παρεμβάσεις, που τονίζουν τον σπορ χαρακτήρα του αλλά και τη μοναδικότητα του. Όπως είναι οι λεπτοί προβολείς LED που εκτείνονται από τους θόλους των τροχών,  ενώ το νέο σχήμα του Nissan GT-R50 από την Italdesign, κρύβεται ένα πραγματικό θησαυρό!

Με αρωγό το GT3 της Nissan στους αγώνες,  η NISMO ενίσχυσε τον συναρμολογημένο στο χέρι κινητήρα V638RETT V6 3.8 λίτρων, που για την περίσταση αποδίδει 720 ίππους!

Στο Nissan Crossing θα εκτεθεί και το Nissan Skyline 2000 GT-R  του 1974, ένα διάσημο μοντέλο – “πρόγονος”  του GT-R50,  που είχε κατασκευαστεί ειδικά για το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, το 1972.