Με ειδική βεβαίωση, θα οδηγούν έως και τρεις μήνες, οι οδηγοί ηλικίας 74 ετών και άνω, που υποβάλλουν τα δικαιολογητικά -καταθέτοντας και το δίπλωμα οδήγησης- για την επανεξέτασή τους από τα αρμόδια κλιμάκια των υπηρεσιών Μεταφορών.

Στο διάστημα αυτό, όπως αναφέρει νέα απόφαση του υπουργείου Μεταφορών, οι οδηγοί θα πρέπει οπωσδήποτε να υποβάλλονται, κατά προτεραιότητα, σε εξετάσεις δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς, προκειμένου να διαπιστώνεται εάν είναι σε θέση να οδηγούν ή θα τους αφαιρείται οριστικά η άδεια οδήγησης.

Συγκεκριμένα, σε όλους τους οδηγούς που καταθέτουν τα δικαιολογητικά για την επανεξέτασή τους, θα χορηγείται σχετική βεβαίωση κατοχής άδειας οδήγησης, τρίμηνης διάρκειας.

Ειδικότερα, σε επιστολή που απέστειλε ο γενικός γραμματέας Μεταφορών, Θ. Βούρδας, σε όλες τις διευθύνσεις Μεταφορών της χώρας, μεταξύ άλλων, αναφέρεται:

«Για την αποφυγή ταλαιπωρίας των πολιτών, σας ενημερώνουμε ότι άδειες οδήγησης κατόχων που έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 74 ετών και υποβάλλουν στις ∆ιευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας μετά την 30/8/2018, αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ανανέωσή τους, μέχρι την 31η ∆εκεμβρίου 2018, εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι την ημερομηνία προγραμματισμού της δοκιμασίας (για πρώτη φορά) προσόντων και συμπεριφοράς. Η ημερομηνία αυτή δεν μπορεί να απέχει περισσότερο από τρεις μήνες από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και των απαιτούμενων δικαιολογητικών. Για την ως άνω παράταση ισχύος, χορηγείται σχετική βεβαίωση από την οικεία ∆ιεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών. Οι ∆ιευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών της χώρας, παρακαλούνται για τον προγραμματισμό των παραπάνω εξετάσεων δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς κατ’ απόλυτη προτεραιότητα».