Μετά από δύο ήττες στις πρώτες αγωνιστικές του ελβετικού πρωταθλήματος, η Λουκέρνη χαμογέλασε, καθώς επικράτησε 4-2 της Λουγκάνο και πήρε την πρώτη νίκη και τους πρώτους της βαθμούς για τη νέα σεζόν.

Το ματς δεν άρχισε καλά για την αντίπαλο του Ολυμπιακού στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Europa League, καθώς βρέθηκε να χάνει νωρίς από γκολ του Γιάο, μόλις στο 6ο λεπτό. Ομως ο Ντεμχασάι «απάντησε» στο 22΄ και ο Σιρπφ με πέναλτι στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους. Ο ίδιος παίκτης πέτυχε το 3-1 στο 58΄, ο Βέτσεϊ μείωσε προσωρινά για τη Λουγκάνο (64΄), αλλά ο Ελέκε στο 74΄ «σφράγισε» τη νίκη της Λουκέρνης.

Ο Ρενέ Βάιλερ χρησιμοποίησε τους Σάλβι, Γκρέτερ, Αλβες, Σμιντ, Σίντλερ, Βόκα, Ούγκρινιτς, Σνόιβλι (85΄ Σβέγκλερ), Γκβίλια (71΄ Βάργκας), Σιρπφ, Ντεμχασάι (65΄ Ελέκε)

Στο μεταξύ, ανακοινώθηκαν από την UEFA τα υπο-γκρουπ στο Europa League, ενόψει της κλήρωσης για τα play off που θα γίνει την Δευτέρα (6/8) στη Νιόν της Ελβετίας και από την οποία θα προκύψει ο πιθανός αντίπαλος του Ολυμπιακού. Έτσι, εάν οι «ερυθρόλευκοι» αποκλείσουν την Λουκέρνη, τότε θ` αντιμετωπίσουν έναν νικητή από τα εξής ζευγάρια: Λειψία-Κραϊόβα, Χιμπέρνιαν-Μόλντε, Σπαρτάκ Σουμπότιτσα-Μπρόντμπι, Στουρμ Γκρατς-ΑΕΚ Λάρναρκας και Μπασακσεχίρ-Μπέρνλι.