Με την Αγγλία δεν πλήττεις ποτέ. Εκεί που νομίζεις ότι κυριαρχεί, κάποιος θα κάνει μια γκέλα και θα φέρει το ματς ανάποδα. Αλλά και όταν τη βλέπεις να απογοητεύει, κάποιος θα βρεθεί να τη γλιτώσει.

Αυτή ήταν και η χτεσινή Αγγλία στο πρώτο παιχνίδι της στο Μουντιάλ κόντρα στην Τυνησία. Νίκησε 2-1 καθώς τη λύτρωσε ο Χάρι Κέιν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. «Καλή δουλειά», ήταν το μήνυμα που του έστειλε ο Γουέιν Ρούνι στο Τwitter.

Ο επιθετικός της Τότεναμ, MVP του αγώνα, δικαίωσε τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ που του έδωσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Πέτυχε και τα δύο γκολ των Λιονταριών και σε τελική ανάλυση έκανε αυτό για το οποίο πληρώνεται. Ηταν το 15ο γκολ σε 25 συμμετοχές με τη φανέλα της Εθνικής.

Τι είδαμε λοιπόν χτες στο Βολγκογκράντ: Τη νεανική αγγλική ομάδα να έχει ρυθμό, διάθεση και να σπαταλάει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Εξι τελικές στην εστία κατέγραψε η στατιστική στο α’ μέρος, τις περισσότερες από το 1966. Τόσες είχε καταγράψει τότε η Αγγλία και στον ημιτελικό με την Πορτογαλία.

Α’ μέρος λοιπόν και μόλις στο 11′ ο Κέιν άνοιξε το σκορ με κοντινό σουτ ύστερα από επέμβαση του Χάσεν σε κεφαλιά του Στόουνς. Ο τερματοφύλακας της Τυνησίας τέσσερα λεπτά αργότερα αποχώρησε με πρόβλημα στον ώμο και αντικαταστάθηκε από τον Μπεν Μουσταφά.

Ο Λίγκαρντ είχε κέφια, αλλά δεν έβρισκε στόχο. Πρώτα είδε τον Χάσεν να διώχνει με τα πόδια σε κοντινό σουτ (3′) και στη συνέχεια σούταρε άουτ από εξαιρετική θέση (24′). Ο παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στάθηκε άτυχος και στο 44′ όταν πλάσαρε και η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι. Εβγαλε και μία καταπληκτική πάσα στον Στέρλινγκ, ο οποίος ακόμα κι αν το δει αρκετές φορές στο βίντεο μπορεί να μην καταλάβει πώς έχασε το γκολ. Ο ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι δεν ήταν σε καλή κατάσταση και έχασε κι άλλη φάση (37′).

Τελικά το α’ μέρος τέλειωσε 1-1. Πώς; Εκεί έβαλε το χέρι του ο Κάιλ Ουόκερ με ένα ανόητο πέναλτι. Σε μία φάση που δεν μύριζε κίνδυνο, με ένα αχρείαστο τέντωμα του χεριού, γκρέμισε τον Σασί και ο Κολομβιανός διαιτητής Ρόλνταν έδειξε σωστά πέναλτι. Ο Σασί δεν έχασε την ευκαιρία και ισοφάρισε.

«Στην Πρέμιερ Λιγκ μπορεί να μην ήταν τίποτα. Στο Παγκόσμιο Κυπελλο όμως είναι πέναλτι. Μου φώναξε ο Τρίπιερ να τον αφήσω, προσπάθησα, αλλά με την κίνησή του βρήκε το χέρι μου», δικαιολογήθηκε ο Ουόκερ.

Στο β’ μέρος η Αγγλία ουσιαστικά απείλησε ελάχιστα. Η είσοδος των Ράσφορντ και Λόφτους – Τσικ έδωσαν λίγη φρεσκάδα, ωστόσο το άγχος των νεαρών παικτών της ήταν μεγάλο και οι Τυνήσιοι όσο περνούσε η ώρα έπαιρναν περισσότερο θάρρος και πίστευαν στο αποτέλεσμα. Γενικά, η Τυνησία πάλεψε όσο μπορούσε με παίκτες – μαχητές. Απλά στο τέλος η τύχη δεν ήταν μαζί τους. Σε ένα άσχημο β’ μέρος για την Αγγλία η τύχη χαμογέλασε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Κόρνερ ο Τρίπιερ, πρώτη κεφαλιά ο Μαγκουάιρ και ο Κέιν από κοντά σκόραρε για το 2-1.

Υπόκλιση Σίρερ

Ο Αλαν Σίρερ αποθέωσε τον αρχηγό της Αγγλίας: «Είναι ο παίκτης που μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι. Αυτά τα γκολ θα του δώσουν τεράστια αυτοπεποίθηση». Ο Κέιν μίλησε για τον χαρακτήρα της ομάδας: «Στο πίσω μέρος του μυαλού σου έχεις πάντα ότι θα έρθουν και δύσκολες στιγμές. Για να δώσουμε αυτόν τον χαρακτήρα στην ομάδα δουλεψαμε. Στο α’ μέρος μπορούσαμε να έχουμε πετύχει άλλα δύο τρία γκολ».

«Το πιο σημαντικό για τον Κέιν είναι ότι αισθάνεται την υπερηφάνεια πως οδήγησε την ομάδα του σε μία νίκη στο Μουντιάλ. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες στο α’ μέρος, στη συνέχεια είχαμε υπομονή προσπαθώντας να αναζητήσουμε το γκολ», σημείωσε ο Γκάρεθ Σάουθγκέϊτ.

«Αντιμετωπίσαμε μία εξαιρετική ομάδα. Αν καταφέρναμε να κρατήσουμε την ισοπαλία θα ήταν ένα απίθανο αποτέλεσμα. Ελπίζω ότι αυτό θα μας γίνει μάθημα και θα έχουμε περισσότερο αυτοσυγκέντρωση στα επόμενα παιχνίδια», είπε ο προπονητής της Τυνησίας Ναμπίλ Μααλούλ.