Η αποκάλυψη της εφημερίδος «Παραπολιτικά» για το κοινό ταξίδι της εισαγγελέως κυρίας Τζίβα μετά του υπουργού Αμύνης κ. Καμμένου στο Μονακό θέτει αμείλικτα ερωτήματα τα οποία η ηγεσία της Δικαιοσύνης δεν μπορεί να αφήσει αναπάντητα. Ισως δε να εξηγείται και το γιατί έσπευσε ο ίδιος ο υπουργός να αναδείξει το ταξίδι του στο Μονακό, κάτι που εγνώριζε ότι θα του κόστιζε πολιτικά, όμως αν ήξερε ότι θα διέρρεε η σύμπτωση της παρουσίας του με την κυρία εισαγγελέα Τζίβα, τότε πράγματι θα ήταν καλύτερα γι’ αυτόν να το αποκάλυπτε πρώτος για να έχουν και μια δικαιολογία.

Ολη η Ελλάδα θυμάται την περίπτωση Γιαννουσάκη, την ανάμειξη Καμμένου στην προσπάθεια ενοχοποίησης του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη και τις στενές σχέσεις που φαινόταν ότι είχε έκτοτε με την εισαγγελέα κυρία Τζίβα. Θα περίμενε κανείς ότι η κυρία εισαγγελεύς ακριβώς λόγω της ευαισθησίας αυτής της υποθέσεως θα ήταν εξαιρετικά προσεκτική. Αντί γι’ αυτό φαίνεται ότι όχι μόνο διατηρεί στενές σχέσεις με τον κ. Καμμένο, ο οποίος σε αλλεπάλληλες δηλώσεις του έχει πει ότι θέλει να κλείσει στην φυλακή τον κ. Μαρινάκη, αλλά οργανώνουν και από κοινού ταξίδια αναψυχής παρότι είναι η εισαγγελεύς που έχει χειριστεί όλη αυτή την υπόθεση. Ολες οι προδιαγραφές μιας δίκαιης προδικασίας έχουν ήδη καταπατηθεί, καθώς το τεκμήριο της αντικειμενικότητας του εισαγγελέα είναι εκ των ων ουκ άνευ.

Ομως ομολογώ ότι η κυρία Τζίβα προκαλεί εντύπωση και για λόγους καθαρά οικονοµικούς. Ενα ταξίδι στο Μονακό εν μέσω των αγώνων κοστίζει έστω και για ένα τριήμερο πολλές χιλιάδες ευρώ, ακόμη και εάν το πόθεν έσχες της την καλύπτει και πάλι δεν παύει να είναι μια προκλητική συμπεριφορά από μια λειτουργό της Δικαιοσύνης. Ελπίζουμε να έχουμε απαντήσεις σύντομα.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης είναι βουλευτής Β’ Αθήνας και αντιπρόεδρος της ΝΔ