Από τον Απόλλωνα βγήκε η χθεσινή είδηση της ημέρας για την ΑΕΚ, καθώς η Ελαφρά Ταξιαρχία ανακοίνωσε πως ολοκληρώθηκε η συμφωνία με την Ενωση για την παραχώρηση του Χρήστου Αλμπάνη. Οι δύο πλευρές ήταν σε επαφές εδώ και αρκετό καιρό για τον 23χρονο εξτρέμ και έδωσαν τελικά τα χέρια, με την ΑΕΚ να καταβάλλει στην ομάδα της Ριζούπολης περίπου 400.000 ευρώ, αφήνοντάς της και ένα ποσοστό μεταπώλησης που ανέρχεται στο 20%.

Ετσι λοιπόν ο Αλμπάνης φοράει τα κιτρινόμαυρα, πηγαίνοντας στην ομάδα που ενδιαφέρθηκε εντονότερα από κάθε άλλη για την απόκτησή του. Κάνοντας μάλιστα στο φινάλε και νέα βελτιωμένη προσφορά, ώστε να κάμψει τις αντιστάσεις του Απόλλωνα και να ολοκληρώσει το ντιλ. Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Απόλλωνας και με την οποία επισημοποιήθηκε η μετακίνηση του Αλμπάνη στην ΑΕΚ ανέφερε: «Η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης ανακοινώνει την παραχώρηση του ποδοσφαιριστή Χρήστου Αλμπάνη στην ΠΑΕ ΑΕΚ μετά την τελευταία βελτιωμένη πρότασή της. Η ομάδα μας διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης (20%), ενώ προβλέπεται σε περίπτωση παραχώρησης του ποδοσφαιριστή από την ΠΑΕ ΑΕΚ με τη μορφή δανεισμού, ο Χρήστος Αλμπάνης να αγωνιστεί μόνο στον Απόλλωνα Σμύρνης. Η ΠΑΕ εύχεται στον Χρήστο Αλμπάνη καλή τύχη στη συνέχεια της καριέρας του».

Μετά την οριστικοποίηση της παραμονής του Μάρκο Λιβάγια (αφού χθες καταβλήθηκαν στη Λας Πάλμας και τα 1,8 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνταν), στην ΑΕΚ προχωρούν για να τακτοποιήσουν και τις υπόλοιπες εκκρεμότητες αναφορικά με την επόμενη σεζόν. Που δεν αφορούν μόνο προσθήκες, αλλά και παραμονές όπως εκείνη του Παναγιώτη Κονέ, που φέτος αγωνίστηκε στην Ενωση ως δανεικός από την Ουντινέζε.

Στην ΑΕΚ είναι απόλυτα ευχαριστημένοι από όσα προσέφερε ο έμπειρος χαφ, ο οποίος από το δεύτερο μισό της σεζόν και μετά εξελίχθηκε σε παίκτη-κλειδί για τη λειτουργία των Κιτρινόμαυρων. Κάνοντας μεγάλα παιχνίδια και καλύπτοντας επάξια το κενό του Γιάκομπ Γιόχανσον.

Ο Κονέ κατάφερε να «γλυκάνει» τη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ, προσφέροντας ηρεμία στο παιχνίδι της. Και συνθέτοντας ένα εξαιρετικό δίδυμο με τον Αντρέ Σιμόες, τον οποίο είχε συνήθως στο πλευρό του. Βγάζοντας παράλληλα μια ηγετική παρουσία, που όπως φάνηκε είχε ανάγκη η ομάδα. Ο ρόλος του Κονέ στο να φτάσει η ΑΕΚ στην κατάκτηση του τίτλου ήταν καταλυτικός. Ο 30χρονος μέσος κέρδισε το στοίχημα του καλοκαιριού, καθώς θυμίζουμε πως η Ενωση τον απέκτησε τις τελευταίες μέρες των μεταγραφών, δίνοντάς του την ευκαιρία να αναγεννηθεί.

Οπως αποδείχθηκε, ο Κονέ είχε ανάγκη από την παραπάνω ευκαιρία, γι’ αυτό και φρόντισε να την αρπάξει από τα μαλλιά. Παρότι χρειάστηκε τον χρόνο του για να βρει ρυθμό, έχοντας χάσει πολύτιμο έδαφος λόγω ενός μυϊκού τραυματισμού. Ωστόσο ο Κονέ δεν τα παράτησε, πείσμωσε και κατάφερε να επιστρέψει δυναμικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κλείνοντας τη σεζόν ως πρωταθλητής με την ομάδα που τον ανέδειξε. Κάτι που αποτέλεσε από το καλοκαίρι τεράστιο κίνητρο για τον ίδιο.

Τον θέλει και ο Χιμένεθ

Αξίζει να σημειωθεί πως για το θέμα του Κονέ σημαντικό ρόλο παίζει και η άποψη του Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος έχει δώσει την έγκρισή του ώστε να τρέξει η υπόθεση. Ποντάροντας πολλά στον έλληνα χαφ και για τη σεζόν που ξεκινά. Γι’ αυτό και προς το παρόν δεν υπάρχουν στη μεταγραφική ατζέντα της Ενωσης άλλες περιπτώσεις μέσων, με το βάρος να έχει πέσει αποκλειστικά στην υπόθεση του Κονέ.