Το χθεσινό μεσημέρι βρήκε τον τεχνικό του Προμηθέα Πάτρας Μάκη Γιατρά στα Κρέστενα Ηλείας. Ο λόγος για να παρακολουθήσει τον τελικό του Φάιναλ Φορ σχολικών λυκείων Ελλάδας – Κύπρου μεταξύ των Εκπαιδευτηρίων Πάνου και του 2ου ΓΕΛ Βούλας.

Αξίζει ν’ αναφέρουμε πως στην ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Πάνου (τα οποία πήραν άνετα τον τίτλο επικρατώντας με 80-48) αγωνίζονται οι αθλητές της παιδικής (Καφέζας, Π. Γοργότσης, Μαντίκος και Μοίραλης) και της εφηβικής (Γκάτζιος, Μπαρδάκας, Πατσαντζόπουλος, Σανδραμάνης, Ερμείδης, Σωτηρίου, Αδαμόπουλος, Γραμματικός, Δατσιάδης, Καραΐσκος) ομάδας του Προμηθέα, που συμμετέχουν στο πρότυπο πρόγραμμα «ΝΟΥΣ» και φοιτούν με άριστες επιδόσεις στο εν λόγω εκπαιδευτήριο.

Η εφηβική ομάδα πρόσφατα βγήκε δεύτερη –πίσω από τον Ολυμπιακό -, ενώ θυμίζουμε ότι η Ευρωλίγκα είχε επιλέξει την ομάδα νέων του Προμηθέα και συμμετείχε στη Youth League.

«Βλέπετε ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτή την ομάδα και ίσως μπορεί κανείς να καταλάβει ότι η φετινή επιτυχία έχει στηριχτεί σε υγιείς βάσεις» λέει στα «ΝΕΑ» ο τεχνικός του Προμηθέα Μάκης Γιατράς που άνετα μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο του προπονητή της χρονιάς.

Μόλις στη δεύτερη σεζόν του στην Α1, ο Προμηθέας πέτυχε ρεκόρ για ομάδα της περιφέρειας, καθώς τερμάτισε στην 3η θέση όπως και ο Κολοσσός Ρόδου το 2011-12, αλλά με μία νίκη περισσότερη (17 έναντι 16 που είχαν οι Ροδίτες τότε), κάτι που τους κάνει την πιο επιτυχημένη ομάδα της περιφέρειας.

Και μάλιστα ήδη ως τρίτοι –πίσω μόνο από τους Αιωνίους και έχοντας νικήσει ΠΑΟΚ και ΑΕΚ –εξασφάλισαν συμμετοχή στο νέο Τσάμπιονς Λιγκ.

«Είναι ένα όνειρο αυτό που μας συμβαίνει, αλλά το αξίζαμε, ιδιαίτερα τα παιδιά που έκαναν υπερπροσπάθεια. Αλλωστε η συμβολή του προπονητή είναι πάντα μικρότερη» λέει ο σεμνός τεχνικός που αν και είχε ακούσει και είχαν γραφτεί για αυτόν αρκετά (χωρίς όμως να έχει ποτέ πρόβλημα από τη διοίκηση της ομάδας του), έκλεισε τα αφτιά του και δούλεψε με μια ταλαντούχα φουρνιά ελλήνων (Γκίκας, Σαλούστρος, Τουντζιαράκης) και ξένων παικτών χωρίς να διστάσει όταν έγινε η στραβή (πειθαρχικό παράπτωμα) να ζητήσει τη διακοπή συμβολαίου δύο από τους καλύτερους ξένους του Προμηθέα (Ρέλεφορντ και Εβανς), και δικαιώθηκε.

Οσο για τον πρόεδρο (παιδίατρος στο επάγγελμα) και επιτυχημένο επιχειρηματία, το δικό του «παιδί» μεγαλώνει σε γερές βάσεις, όπως αυτές του νέου υπερσύγχρονου αθλητικού κέντρου (και γηπέδου) που φτιάχνει στον Καστελλόκαμπο!

Καλοκαιρινοί οι τελικοί της Α1

Κοντά στα μέσα… Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι τελικοί της Α1, όπως ανακοίνωσε ο ΕΣΑΚΕ. Η πρώτη φάση των πλέι οφ ξεκινά την Τετάρτη (16/5, πρόκριση στις δύο νίκες). Οι ημιτελικοί (στις 3 νίκες) ξεκινούν 24/5, ενώ οι τελικοί (3 νίκες) 7 Ιουνίου.