Η κρίσιμη ρεβάνς, με τη Στρασμπούρ στη Γαλλία για το Τσάμπιονς Λιγκ, ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη 3 Απριλίου, όμως στη FIBA, πριν ανακοινώσουν το πρόγραμμα, συνηθίζουν να επικοινωνούν με τις ομάδες για να το φιξάρουν.

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ Μάκης Αγγελόπουλος είχε προλάβει να επικοινωνήσει πρώτα ο ίδιος!

Γνωρίζοντας ότι οι μέρες διεξαγωγής των αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ είναι Τρίτη και Τετάρτη, δεν έχασε την ευκαιρία, καθώς τη συγκεκριμένη Τετάρτη το ημερολόγιο θα έδειχνε 4 Απριλίου, μισό αιώνα μετά το θαύμα του 1968!

Ιδανικό σενάριο για να πάει χαμένο και ο πρόεδρος (έχοντας μάθει και… σκηνοθεσία τον τελευταίο χρόνο δίπλα στον καλό του φίλο και σκηνοθέτη του επικού «1968» Τάσο Μπουλμέτη) δεν χρειάστηκε να το σκεφτεί πολύ.

«Θα μας βάλετε να παίξουμε τη ρεβάνς στις 4 Απριλίου», ζήτησε από τη διοργανώτρια Αρχή γνωρίζοντας καλύτερα από τον καθένα ότι η ΑΕΚ τέτοια μέρα απλά δεν χάνει!

Το τρίποντο του Πάντερ στην εκπνοή που έφερε τη (σπάνια για το μπάσκετ) ισοπαλία έκανε ακόμα πιο γλυκιά την πρόκριση σε ένα ακόμα φάιναλ φορ, πολύ απλά γιατί η ΑΕΚ όχι μόνο είχε υπερπροστατεύσει το μαξιλαράκι των 9 πόντων από τη νίκη στην Αθήνα, αλλά προκρίθηκε αήττητη. Το συγκεκριμένο παράδειγμα δείχνει την τρέλα αυτού του ανθρώπου για την ομάδα της καρδιάς του.

Και ναι, μπορεί –σε τέτοιες εποχές –να ακούγεται σαν τον… τρελό του χωριού, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένας αθεράπευτα ρομαντικός.

Που μετά τα (μπόλικα) χρήματα που έδωσε για να γυριστεί η ταινία «1968» αλλά και για να δημιουργηθεί ένα ανεπανάληπτο αρχείο για τον σύλλογο (θα μνημονεύεται και θα παρομοιάζεται όχι άδικα ως κατάκτηση τίτλου αυτό το γεγονός), τώρα θα δώσει πάνω από 1 εκατ. ευρώ για να διοργανώσει η ΑΕΚ το φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ (ρήτρα στη FIBA συν έξοδα διοργάνωσης).

Μάλιστα, μεσούσης της περιόδου, είχε φροντίσει να ενισχύσει και αγωνιστικά το συγκρότημα του Ντράγκαν Σάκοτα (Πάντερ, Χάντερ, Βασιλόπουλος και Καββαδάς), επίσης χωρίς να σκεφτεί το οικονομικό κόστος.

Πλέον η ομάδα (4-6 Μαΐου) θα διεκδικήσει στο σπίτι της το βαρύτιμο τρόπαιο, που μάλιστα θα της αποφέρει και κέρδος 1.000.000 ευρώ, αλλά το συγκεκριμένο είναι το τελευταίο που θα απασχολήσει τον αναμορφωτή της ΑΕΚ που ήδη έχει κατακτήσει και το Κύπελλο Ελλάδας, πρώτο τίτλο από το 2002, και συνεχίζει να επιστρέφει στα μεγαλεία.