Η κρίση του σήμερα είναι η ευκαιρία του αύριο για τους πλασιέ ονείρων στους φίλους της στρογγυλής θεάς. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τους προπονητές τους κάποια από τα πλουσιότερα κλαμπ του κόσμου όπως η Παρί Σεν Ζερμέν, η Αρσεναλ και η Τσέλσι θα δημιουργήσουν ένα νέο roller coaster στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο όμοιο με αυτό του 2016.

Εκείνη τη χρονιά άλλαξαν προπονητές οι Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρντιόλα), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Μουρίνιο), Τσέλσι (Κόντε), Μπάγερν (Αντσελότι) και Παρί Σεν Ζερμέν (Εμερι), εκτινάσσοντας στα ύψη τις απολαβές των αστέρων των πάγκων. Κάτι ανάλογο θα συμβεί τους επόμενους μήνες, με την Παρί Σεν Ζερμέν να αναλαμβάνει ρόλο αφέτη στον ιδιόμορφο αγώνα δρόμου.

«Adieu» στον Εμερι

Ο βάσκος προπονητής Ουνάι Εμερι είναι τελειωμένη υπόθεση για τον γαλλικό σύλλογο μετά τον αποκλεισμό από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η «Εκίπ» και η «Παριζιέν» άνοιξαν τον χορό των μνηστήρων του χρυσού πάγκου. Στο πρωτοσέλιδό της η πρώτη αποκαλύπτει επαφή της Παρί με τον Αντόνιο Κόντε μέσω του αδελφού του Τζιανλούκα. Ο μάνατζερ του ιταλού προπονητή Φεντερίκο Παστορέλο αναμένεται την Τρίτη στη γαλλική πρωτεύουσα για να ακούσει την πρόταση του Αλ Κελαϊφί.

Ο Κόντε έχει συμβόλαιο με την Τσέλσι μέχρι το καλοκαίρι του 2019, αλλά θεωρείται βέβαιο το διαζύγιό του με τους Μπλε λόγω των κάκιστων σχέσεων που έχει με την κορυφή της διοικητικής πυραμίδας. Ο ιδιόρρυθμος χαρακτήρας του και η μηδενική ανοχή που έχει απέναντι σε σταρ τύπου Νεϊμάρ, ίσως καθιστούν την περίπτωσή του τη λιγότερο δελεαστική για την Παρί.

Η «Εκίπ» σημειώνει πως στα υπόψη της ομάδας βρίσκεται και ο προπονητής της Τότεναμ Μαουρίσιο Ποτσετίνο, ο οποίος έχει φορέσει τη φανέλα του γαλλικού συλλόγου τη διετία 2001-2003. Ο Αργεντινός έχει κάνει σπουδαία δουλειά στα Καυτά Σπιρούνια με τα οποία δένεται με συμβόλαιο μέχρι το 2021. Στα υπόψη της Παρί βρίσκονται ακόμα οι Λουίς Ενρίκε, Ντιέγκο Σιμεόνε και Μαξ Αλέγκρι. Με τον τελευταίο, σύμφωνα με την «Παριζιέν», υπήρξε επαφή πριν από μερικούς μήνες. Το νέο του συμβόλαιο με τη Γιούβε δεν έχει κλείσει ωστόσο ούτε χρόνο.

Wenger out

Η δεύτερη επικίνδυνη στροφή του roller coaster των προπονητών βρίσκεται στο Λονδίνο και το Εμιρέιτς.

Οσο κι αν επιμένει ο Αρσέν Βενγκέρ πως θα εξαντλήσει το συμβόλαιό του που λήγει το καλοκαίρι του 2019, η Αρσεναλ φέρεται ότι έχει πάρει την απόφαση να συνεχίσει χωρίς τον Αλσατό. Ο Βενγκέρ έχει χάσει την εμπιστοσύνη των παικτών του, ενώ εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους που άφησε τον Αλέξις Σάντσες να πάρει μεταγραφή στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Πηγές του ESPN ανέφεραν πως το όνομα του ομοσπονδιακού προπονητή της Γερμανίας Γιόαχιμ Λεβ βρίσκεται πρώτο στη λίστα των υποψηφίων για να αντικαταστήσουν τον ιστορικό κόουτς των Κανονιέρηδων. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι οι παίκτες δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη προτίμηση, παρά τα ονόματα που ακούγονται –Τιερί Ανρί, Κάρλο Αντσελότι, ακόμα και του Ράφα Μπενίτεθ.

Σε αναζήτηση προπονητή βρίσκεται ουσιαστικά και η Μπάγερν μετά την κοινοποίηση από τον Γιουπ Χάινκες πως θα αποχωρήσει από το ποδόσφαιρο –αυτή τη φορά οριστικά και αμετάκλητα.

Ο 72χρονος προπονητής συστήνει ως διάδοχό του τον άλλοτε προπονητή της Ντόρτμουντ Τόμας Τούχελ, με το επιχείρημα πως επί των ημερών του οι Βεστφαλοί έπαιζαν καλό ποδόσφαιρο και ο ίδιος γνωρίζει πώς να αναδεικνύει ταλέντα. Ο Χάινκες θεωρεί άξιους για τον πάγκο της Μπάγερν και τους Ραλφ Χάσενχουλτ (Λειψία), Νίκο Κόβατς (Αϊντραχτ) και Τζούλιαν Νάγκελσμαν (Χόφενχαϊμ). Βασικό κριτήριο για τους Βαυαρούς αποτελεί η γνώση της γερμανικής γλώσσας.