Με ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου των φυλακών χορηγήθηκε και η δεύτερη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Με βάση τον σωφρονιστικό κώδικα ο Δημ. Κουφοτνίνας δικαιούνταν άδεια με τη συμπλήρωση 8 ετών στις φυλακές και εφόσον δεν εκκρεμεί υποθεση σε βάρος του ή εχει υποπεσει σε πειθαρχικά παραπτώματα. Πριν πάρει την άδεια τον περασμένο Νοέμβριο, ειχαν απορριφθεί 6 φορές. Συμφωνα με τον κώδικα για τη χορηγηση στης αδειας δεν κρινεται η βαρυτητα ή πράξη για την οποία καταδικάστηκε ο κρατούμενος αλλά η συμπεριφορά στις φυλακές. Δίδεται δε , οπως αναφερεται, για την σταδιακή επανένταξη του στην κοινωνία και την ενισχυση των δεσμών με την οικογενειά του .

Σύμφωνα με την απόφαση ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα βγεί για δύο ημέρες από τη φυλακή αύριο το πρώί στις 9 και θα επιστρέψει σε δύο ημέρες, δηλαδή την Κυριακή στις 9. Οι περιροστικοί όροι που του επιβλήθηκαν ειναι η διαμονή στο σπίτι στο Βαρνάβα, να μην απομακρυνθεί απο τον δημο και να εμφανίζεται 2 φορές την ημέρα στο ΑΤ της περιοχής.

Η συγκεκριμένη άδεια είναι η δεύτερη κατά σειρά που εγκρίνεται για τον πολυισοβίτη της 17Ν καθώς είχε λάβει για πρώτη φορά άδεια προ διμήνου προκαλώντας, τότε, θύελλα αντιδράσεων από συγγενείς θυμάτων της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Την έντονη αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη, προκάλεσε η απόφαση να δοθεί την Παρασκευή νέα άδεια στο Δημήτρη Κουφοντίνα ενώ αντίθετος εμφανίστηκε και ο Γιάννης Τσιρώνης.

«Όσες φορές και αν βγει η ελληνική κοινωνία και το περί δικαίου αίσθημα θα συνεχίσει να προσβάλλεται βάναυσα. Οι οικογένειες των θυμάτων δεν θα ξεχάσουμε ποτέ και ξέρουμε ότι δεν είμαστε μόνοι» τόνισε η βουλευτής της ΝΔ.

Από την πλευρά του αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Τσιρώνης τόνισε πως «είμαι κάθετα αντίθετος σε κάθε πράξη βίας. Εμένα προσωπικά ως άνθρωπο με ενοχλεί. Και δεν είναι παρέμβαση στη Δικαιοσύνη να λέμε την άποψή μας», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ANT1.

Mε μία φωτογραφία «σχολίασε» ο Κώστας Μπακογιάννης τη νέα άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο Περιφερειάρχης ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook οικογενειακή με το εξής λακωνικό σχόλιο:

«Εμείς κρατάμε αυτό που μας άφησε. Και ναι, έχουμε κερδίσει».