«Η έκρηξη έγινε στις 05:20 και στις 05:50 ετοιμαζόμουν να ανοίξω το πρατήριο. Αν βρισκόμουν εκεί θα είχα εξαϋλωθεί… Δέκα βήματα είναι το πρατήριο από το σπίτι μου», ήταν τα πρώτα λόγια του προέδρου της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας Μιχάλης Κιούση, μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στο πρατήριό του, η οποία οφείλεται σε εκρηκτικό μηχανισμό, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία.

«Έχουν σπάσει τα τζάμια σε δύο οικοδομικά τετράγωνα» δήλωσε ο Μιχάλης Κιούσης, περιγράφοντας στον ΣΚΑΙ την ισχύ της έκρηξης.

«Δεν μπορώ να το εξηγήσω, είναι ανεξήγητο… Δεν πάει κάπου το μυαλό μου, μόνο με την ιδιότητα ως προέδρου μού πάει αν έχω ενοχλήσει τίποτα λαμόγια του χώρου» ανέφερε.

Όπως εξήγησε, ο κ. Κιούσης, δεν έχει προσωπικές διαφορές με κανέναν, και δεν είχε δεχθεί απειλές το προηγούμενο διάστημα.

Η έκρηξη σημειώθηκε στο πρατήριο υγρών καυσίμων που βρίσκεται στη λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Ανάβυσσο. Από την έκρηξη δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί.

Ωστόσο, η φωτιά που προκλήθηκε ήταν μεγάλη και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές. Στο σημείο έσπευσαν 15 πυροσβέστες οι οποίοι επιχείρησαν με 6 οχήματα. Εκεί μετέβησανάνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, καθώς και του Τμήματος Εκβιαστών.