Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας χθες στο ραδιόφωνο του Real, αποφάσισε να επιτεθεί και στους καθηγητές των σχολείων και να δηλώσει ότι «25% των καθηγητών στα μαθήματα που εξετάζονται πανελλαδικά κάνουν ιδιαίτερα στους ίδιους τους μαθητές τους. Υπάρχει ένα θέμα ηθικής τάξεως. Λέω να το βάλουμε στο τραπέζι. Εδώ είναι συνυπεύθυνοι οι γονείς» είπε χαρακτηριστικά.

ΟΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΣ. Σχετικά με το θέμα των αντιγραφών φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Πατρών και την επικείμενη διαγραφή των μελών της φοιτητικής παράταξης ΔΑΠ – ΝΔΦΚ που ζήτησαν να μετριαστεί η ποινή τους, ο Κώστας Γαβρόγλου πρότεινε χθες στην αξιωματική αντιπολίτευση να λύσει το θέμα με… συζήτηση. «Αν ήμουν Νέα Δημοκρατία, δεν θα έκανα αυτά τα διοικητικά μέτρα, θα τους ανάγκαζα να κάνουν μια ημερίδα να συζητήσουν το θέμα αντιγραφής» είπε χαρακτηριστικά.

Με το δεδομένο δε ότι ο ίδιος άνοιξε το θέμα των αντιγραφών φοιτητών στα ΑΕΙ την περασμένη εβδομάδα στη Σύνοδο πρυτάνεων και η επικαιρότητα τελικά τον… ευνόησε, ο Γαβρόγλου δήλωσε ότι «αυτό το φαινόμενο εγώ λέω να μείνει στην επικαιρότητα, όχι για να κάνουμε αντιπολίτευση, πραγματικά σας μιλάω, δεν έχει κανένα τέτοιο νόημα, να μείνει στην επικαιρότητα για να δούμε λίγο τι σημαίνει διδασκαλία στα πανεπιστήμια και τι σημαίνει διδασκαλία στις μέρες μας. Εγώ είμαι από τη γενιά που δώσαμε μεγάλη μάχη να μην υπάρχουν εξετάσεις και να υπάρχουν εργασίες».