Σοβαρές ελλείψεις αίματος άρχισαν να παρουσιάζονται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» με αποτέλεσμα οι πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία να μην μπορούν να μεταγγιστούν επαρκώς, καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία (ΠΑΣΠΑΜΑ).

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι η Αιμοδοσία αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες τους και τους δίνει μόνο μία μονάδα αίματος αντί για δύο έως τρεις που χρειάζονται, «γεγονός που επιφέρει παντελή έλλειψη προγραμματισμού της προσωπικής τους ζωής και επιπλέον κόστος για το νοσοκομείο αφού θα πρέπει να τους μεταγγίσει σε πολύ συντομότερο χρονικό διάστημα».

Δυσκολίες αντιμετωπίζουν και σε άλλες μονάδες θαλασσαιμίας (μεσογειακής αναιμίας) της χώρας λόγω των αδειών και θερινών διακοπών των αιμοδοτών.

Επειδή, όμως, η ανάγκη των ασθενών με μεσογειακή αναιμία για μετάγγιση είναι καθημερινή, ο ΠΑΣΠΑΜΑ ζητά απ' όσους μπορούν να προσφέρουν αίμα, να προσέλθουν στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» ή στο κοντινότερο νοσοκομείο της περιοχής του και να δώσουν αίμα, διευκρινίζοντας αν θέλουν ότι είναι για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία του Παίδων Αγία Σοφία.
 
Ζητούν επίσης από την διοίκηση του νοσοκομείου να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξομαλυνθεί άμεσα η κατάσταση, καθώς και την επιπλέον συνδρομή του υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας.

Προτείνουν, τέλος, να ανοίγει η Αιμοδοσία και απογευματινές ώρες για την εξυπηρέτηση των αιμοδοτών καθώς και να πραγματοποιούνται επιπλέον εξωτερικές αιμοληψίες, με τη συνδρομή όλων των νοσοκομείων της χώρας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από