Δάκρυα χαράς

Συνολικά 14 χρόνια περίμεναν όλοι στην ΑΕΚ τη χθεσινή ημέρα. Και τέσσερα από τότε που ανακοινώθηκε η αμετακίνητη απόφαση του Δημήτρη Μελισσανίδη να χτιστεί ξανά γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στο οικόπεδο της ομάδας. Και απομακρύνθηκαν έτσι τα σχέδια για ξεσπίτωμα, για δημιουργία κιτρινόμαυρης πολιτείας στον ΟΔΔΥ (Ανω Λιόσια) ή στο γήπεδο του Ικάρου (!) στη Νέα Ιωνία. Ναι, αυτά υποστήριζαν προηγούμενες διοικήσεις εντελώς άκριτα και καλό είναι να τα θυμόμαστε τώρα που η περιπέτεια βαδίζει στο τέλος της. Η χθεσινή ημέρα ήταν χαρμόσυνη για την οικογένεια της ΑΕΚ κι ας ήρθε το στραπάτσο με την εντός έδρας ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι μηχανικοί έκαναν ξανά πέρασμα από το οικόπεδο, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας άναψαν το πράσινο φως και συνεπώς η πολυπόθητη άδεια δόμησης για το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια εκδόθηκε. Εδώ, αξίζει να τονίσουμε τα κάτωθι, γιατί καλό είναι να έχουμε μια κρυστάλλινη ιδέα: πρόκειται για έργο πιο φιλικό περιβαλλοντικά στην περιοχή, ενώ οι νέες μελέτες είναι βελτιωμένες σε σχέση με το ύψος του κτιρίου (θα είναι χαμηλότερο κατά δύο μέτρα) και επίσης τα τοξωτά ανοίγματα απλοποιούνται και μετατρέπονται σε ορθογώνια. Η ΠΑΕ έκανε δεκτές όλες τις ενστάσεις, προχώρησε σε αισθητικές καινοτομίες, δεν αρνήθηκε κανένα δίκαιο ή μη αίτημα από όπου κι αν προερχόταν. Ηταν αποφασιστική και διαλλακτική, γιατί το πλάνο είχε έναν και μόνο στόχο: να βγει η οικοδομική άδεια και να χτιστεί επιτέλους το γήπεδο εκεί που θέλει η συντριπτική πλειονότητα των οπαδών της ομάδας: στα πάτρια εδάφη, γιατί αυτό είναι για όλους τα χώματα της Νέας Φιλαδέλφειας.

«Μία μεγάλη, δύσκολη και εξοντωτική προσπάθεια και ένας συνεχής αγώνας υπομονής και ανυπέρβλητης αποφασιστικότητας, μέσα από εμπόδια εξωτερικών και εσωτερικών εχθρών που έμοιαζαν αξεπέραστα, αλλά που δεν ήταν δυνατόν ούτε να μας απογοητεύσουν, ούτε να μας λυγίσουν μπροστά στην ιστορική εντολή που είχαμε να εκπληρώσουμε, ολοκληρώνεται δικαιώνοντας την πίστη όσων από την πρώτη μέρα δούλεψαν για τον μεγάλο αυτό σκοπό» είναι ένα κομμάτι από την ανακοίνωση της ομάδας.

Η συγκίνηση μεγάλη. Εκεί όπου οι οπαδοί αγάπησαν την ΑΕΚ, εκεί όπου τραγούδησαν για ποδοσφαιριστές που έγραψαν ιστορία, εκεί θα απολαύσουν όλοι ξανά την ομάδα τους. Και θα γιορτάσουν επιτυχίες, γιατί στην Αγια-Σοφιά θα είναι δύσκολο να περνά με άνεση ομάδα, όπως έκανε χθες η ΤΣΣΚΑ. Αύριο ο αγιασμός, μεθαύριο η έναρξη των έργων. Και ασφαλώς, στο φινάλε αξίζει να απονεμηθούν τα εύσημα στον επίμονο Δημήτρη Μελισσανίδη, γιατί χωρίς τη δική του τρέλα, τίποτα δεν θα είχε γίνει. Το όνομά του μπαίνει στο πάνθεον των κορυφαίων παραγόντων της ομάδας και του αξίζει κάθε αναγνώριση και χειροκρότημα. Μπράβο όμως και στον αφανή Νίκο Στράτο, για την άοκνη προσπάθεια των τελευταίων ετών.

Διούδης

Ο ΠΑΟ φουλάρει για την απόκτηση ενός «κίπερ»που γνωρίζειο Ουζουνίδηςαπό την κοινή τους θητείαστον Πανιώνιο:ο Διούδης προβάρειτο τριφύλλι, καθόσονανάμεσαστον Παναθηναϊκό και τον Αρη επιτεύχθηκε συμφωνία έναντι του ποσού των 150.000 ευρώ.

Το μόνο που μένει είναι να αδειάσει τη θέση ο Στιλ. Λέτε να αποδειχθεί κάτι το δύσκολο;