Διπλάσιες σεξουαλικές επαφές είχαν οκτώ στους δέκα άνδρες που παρακολουθούσαν το τηλεπαιχνίδι Survivor,καθώς σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας στη χώρα μας, εκτός από την τηλεθέαση το δημοφιλές τηλεοπτικό παιχνίδι ανέβαζε στα ύψη και τη λίμπιντο.

Στην έρευνα, που πραγματοποιήθηκε το τελευταίο τρίμηνο, συμμετείχαν 1.000 άνδρες ηλικίας από 20 έως 60 χρόνων, που επισκέφθηκαν το Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Όπως έδειξαν οι απαντήσεις τους σε ειδικά ερωτηματολόγια, μεταξύ όσων έβλεπαν το παιχνίδι, οι οκτώ στους δέκα διπλασίασαν τη συχνότητα των σεξουαλικών τους επαφών, αλλά αντιθέτως μεταξύ όσων δεν το έβλεπανη συχνότητα των επαφών παρέμεινε σταθερή.

Ο ουρολόγος-ανδρολόγος Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, εκτιμά ότι αυτό οφείλεται σε πλήθος παραγόντων, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται «η αγχολυτική ιδιότητα του παιχνιδιού, η αγωνία για τον νικητή, το κλισέ ότι οι άνδρες είναι οι κυνηγοί και οι γυναίκες τα θηράματα, η απουσία βαθύτερων σκέψεων – όλα αυτά σε συνδυασμό με το ότι στο παιχνίδι το σεξ ήταν ο μέγας απών και άνδρες και γυναίκες αγωνίζονταν για ένα πιάτο φαγητό, ξεχνώντας την σεξουαλική τους ταυτότητα σε ένα παραδεισένιο σκηνικό».