Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι από χτες ο νέος ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ Φόρεστ. Η εξαγορά του ιστορικού συλλόγου εγκρίθηκε χτες από την αγγλική Football League, ενώ ο πρόεδρος του Ολυμπιακού στην επίσημη ανακοίνωση δήλωσε ότι στόχος του είναι να επαναφέρει τη Νότιγχαμ στις ημέρες της δόξας της. Θυμίζουμε ότι η Νότιγχαμ κατέκτησε το πρωτάθλημα Αγγλίας το 1978 και το Κύπελλο πρωταθλητριών το 1979 και το 1980. Αγωνίζεται στην Τσάμπιονσιπ (β’ κατηγορία) και κέρδισε την παραμονή της στην τελευταία αγωνιστική.

Η εξαγορά των μετοχών έγινε με επιχειρηματική συμπραξη του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Σωκράτη Κομινάκη, ενώ διευθύνων συμβουλος θα είναι ο Γιάννης Βρέντζος. Παράλληλα, νέος πρόεδρος της ομάδας θα είναι ο δικηγόρος αθλητικού δικαίου Νίκολας Ράνταλ.

Στην ανακοίνωση της Νότιγχαμ τονίζεται ότι οι έλληνες επιχειρηματίες πήραν το 100% των μετοχών, ενώ ο έλεγχος της Football League ήταν «καθαρός» παρά την εμπλοκή του Βαγγέλη Μαρινάκη σε δικαστικές υποθέσεις στην Ελλάδα.

Ο ίδιος μιλώντας στο BBC αρνήθηκε κάθε κατηγορία: «Ολα αυτά τα χρόνια πολλά έχουν ειπωθεί, αλλά τίποτα δεν ήταν πραγματικότητα. Ολες οι κατηγορίες έχουν απορριφθεί. Τώρα υπάρχει μία τελευταία υπόθεση, περιλαμβάνει περίπου 80 άτομα. Θα σας πω πάλι πως δεν έχω σχέση με αυτά, γνωρίζω πολύ καλά τι έχω κάνει και πως έφτασα στις επιτυχίες».

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης τόσο στη δήλωση του στην επίσημη ανακοίνωση της ομάδας, αλλά και στη συνέντευξη στο BBC, αναφέρθηκε σε ένα μακροπρόθεσμο πλάνο με το οποίο θα επιχειρήσουν να φέρουν πάλι τη Νότιγχαμ στην Πρέμιερ Λιγκ. Παράλληλα, υποσχέθηκε πως θα φέρει όσο περισσότερους ανθρώπους, κυρίως παλιούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι γνωρίζουν καλά τι σημαίνει η ομάδα. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είπε στο BBC πως αποφάσισε να επενδύσει στη Νότιγχαμ με βάση αυτά που θυμόταν από το παρελθόν αλλά και τη δυναμική που έχει ο σύλλογος. «Οταν βλέπεις όλη αυτή την παράδοση και όλες τις επιτυχίες, τότε καταλαβαίνεις πως ο σύλλογος έχει δυνατότητες να αναπτυχθεί».