Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε 32χρονος που με ιδιαίτερη σκληρότητα και βία λήστευε συστηματικά ηλικιωμένους στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Κατά τη στιγμή της σύλληψής του, το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης στην Κυψέλη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα, ο κατηγορούμενος, υπήκοος Νιγηρίας, αντιστάθηκε σθεναρά, απώθησε βίαια τους αστυνομικούς και επιχείρησε να διαφύγει.

Οπως προέκυψε, κινούμενος, το τελευταίο δίμηνο, κυρίως στην περιοχή της Κυψέλης και του Αγίου Παντελεήμονα, ο 32χρονος αναζητούσε σε διάφορα υποκαταστήματα τραπεζών υποψήφια θύματα, κυρίως γυναίκες, που πραγματοποιούσαν συναλλαγές. Στη συνέχεια, τα ακολουθούσε διακριτικά και τη στιγμή που έμπαιναν στις πολυκατοικίες όπου διαμένουν, τα αιφνιδίαζε και με υπέρμετρη σωματική βία, μη διστάζοντας μερικές φορές και να τα τραυματίσει, τους αφαιρούσε χρήματα, κοσμήματα που φορούσαν, κινητά τηλέφωνα και άλλα προσωπικά αντικείμενα.

Από την έως τώρα έρευνα προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος έχει διαπράξει με τη μέθοδο αυτή τουλάχιστον 14 ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων, και συγκεκριμένα εννέα στην Κυψέλη, δύο στον Αγιο Παντελεήμονα και από μία σε Αμπελόκηπους, Ομόνοια και Κολωνάκι.

Ο 32χρονος είχε συλληφθεί και στο πρόσφατο παρελθόν (2013) για τα ίδια αδικήματα και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης.

Τώρα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για πιθανή ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων.