Τη νύχτα της 7ης Ιουλίου στην πορεία κατά του ρατσισμού στο Ντάλας οι πυροβολισμοί του μοναχικού σκοπευτή προκάλεσαν χάος στους δρόμους. Εκτός Ντάλας, οι άνθρωποι προσπαθούσαν να καταλάβουν τι συνέβαινε. Πολλοί στράφηκαν στην τηλεόραση, αλλά οι περισσότεροι στις ενημερωτικές ιστοσελίδες του Διαδικτύου και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το twitter έπαιξε σημαίνοντα ρόλο, καθώς ήταν ο βασικός τρόπος για το κοινό να έχει πρόσβαση στις πρώτες σκηνές από την πορεία διαμαρτυρίας αλλά και τον πανικό που επακολούθησε. Ωστόσο, καθώς ήρθε το βράδυ, οι περισσότεροι στράφηκαν στα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης των οποίων οι δημοσιογράφοι συνέχιζαν να καταγράφουν με αξιόπιστο τρόπο την εξέλιξη των γεγονότων.

Στη Γαλλία. Καθώς η Γαλλία μαζεύει τα κομμάτια της από την επίθεση της Νίκαιας, οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη χώρα δημιούργησαν ένα hashtag, το #CSAcoupeztout, σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς τα γαλλικά τηλεοπτικά κανάλια σχετικά με την κάλυψη των γεγονότων στη Νίκαια. Κι αυτό γιατί τα δελτία ειδήσεων πρόβαλλαν σε αργή κίνηση την πορεία του φορτηγού και τον θάνατο των ανθρώπων. Αλλά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν τα πήγαν καλύτερα. Εκτός από τις φήμες που κυκλοφορούσαν εκείνες τις ώρες (π.χ. ότι κρατούνταν όμηροι στην επίθεση της Νίκαιας), κάποια tweets έδειχναν τον Πύργο του Αϊφελ να περιβάλλεται από σύννεφα μαύρου καπνού (τα οποία είχαν προέλθει από ένα ατύχημα).

Στην Τουρκία. Ως πρόεδρος της Τουρκίας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε μέσα από τα κινητά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον τουρκικό λαό να βγει στους δρόμους και να υποστηρίξει τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνησή του. Εμφανίστηκε σε «ζωντανή σύνδεση» στο δελτίο του CNN Turk μέσω Facetime και απηύθυνε μήνυμα μέσω twitter στους 8,6 εκατομμύρια followers του και έκανε post στο facebook. Η ειρωνεία είναι όμως ότι ενώ τα χρησιμοποίησε για να σωθεί, στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν ήθελε να τα καταστείλει.