Το μέγεθος του πέους παίζει καταλυτικό ρόλο στη ερωτική ζωή των Ελλήνων επηρεάζοντας την εικόνα, την σεξουαλική πράξη, τον οργασμό και την ικανοποίηση των συντρόφων, σύμφωνα με μία νέα έρευνα.

Επιστήμονες από το Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών ρώτησαν σχετικώς 3.000 άνδρες και γυναίκες, το 80% εκ των οποίων απάντησαν ότι το μέγεθος του ανδρικού μορίου είναι σημαντικό για την σεξουαλική απόδοση.

Την ίδια στιγμή, όμως, έχουν άγνοια για το ποιο είναι το φυσιολογικό μέγεθος του πέους, αφού η πλειονότητά τους δήλωσαν λανθασμένα πως το μέσο πέος έχει μήκος 17 εκατοστά, όταν στην πραγματικότητα τα 13 εκατοστά αποτελούν τον φυσιολογικό μέσο όρο.

Το μέγεθος του πέους θεωρείται τόσο σημαντικό ώστε πολλοί από τους άνδρες που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση παραδέχτηκαν ότι ανεξάρτητα από την απόδοσή τους στο σεξ, έχουν πάντα μέσα τους τον φόβο της απόρριψης – και αυτό ίσχυε ακόμα και όταν δεν είχαν προβλήματα στύσης.

Επιπλέον αρκετοί παντρεμένοι εθελοντές είπαν ότι πιστεύουν πως οι γυναίκες τους τούς υποτιμούν εξαιτίας του μικρού πέους τους.

Όσον αφορά το κατά πόσον παίζει ρόλο το μέγεθος του πέους στην επίτευξη οργασμού, οι άνδρες στην πλειονότητά τους απάντησαν πως δεν παίζει, ενώ οι γυναίκες είχαν αντίθετη άποψη.

Ίσως αυτός είναι ο λόγος που η αυξητική πέους (πάχυνση, επιμήκυνση) είναι η επέμβαση την οποία πολλοί άνδρες θα ήθελαν να κάνουν.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο διαδίκτυο όπου εθελοντές κλήθηκαν να απαντήσουν ανώνυμα σε ειδικό ερωτηματολόγιο, ενώ οι απαντήσεις τους για το μέγεθος του πέους συγκρίθηκαν με πραγματικές μετρήσεις οι οποίες έγιναν σε άνδρες οι οποίοι επισκέφθηκαν το Ανδρολογικό Ινστιτούτο.