Δεν έχουμε μόνο παρόμοιες σημαίες με την Ουρουγουάη. Έχουμε και την πασταφλώρα. Πρόκειται για μία τάρτα – φαινόμενο που φτιάχνουν κυρίως στην Ελλάδα, την Ουρουγουάη, την Παραγουάη και την Αργεντινή. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι από τη μαγείρισσα Λίτσα Παπαντωνίου.
Υλικά
Για τη ζύμη
1 φαρίνα
1 αβγό
1 πορτοκάλι (το ξύσμα)
1 βανίλια
1 βούτυρο (250 γρ.)
¾ της κούπας ζάχαρη
1 βαζάκι μαρμελάδα φράουλα (ή ό,τι επιθυμείτε)
Εκτέλεση
Έχουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (μαλακό). Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί. Τα 2/3 τα χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε τη βάση, την οποία στρώνουμε ομοιόμορφα στη φόρμα τα τοιχώματά της. Ακολούθως στρώνουμε τη μαρμελάδα και τη σκεπάζουμε δημιουργώντας κορδόνια με το υπόλοιπο της ζύμης. Την ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου μία ώρα.