Η Ρόμπιν Ράιτ, η τηλεοπτική Κλαιρ Αντεργουντ της δημοφιλούς σειράς House of Cards (μεταδίδεται στο Mega Channel και στα κανάλια του ΟΤΕ TV), αποκάλυψε πως πρόσφατα απαίτησε και κατάφερε να λάβει την ίδια αμοιβή με τον συμπρωταγωνιστή της, Κέβιν Σπέισι, ο οποίος υποδύεται τον πρόεδρο των ΗΠΑ Φρανκ Αντεργουντ

Όπως είπε η 50χρονη ηθοποιός, μιλώντας σε εκδήλωση του Rockefeller Foundation, ζήτησε να λαμβάνει τα ίδια χρήματα, αφού είδε ότι για μεγάλο διάστημα ο χαρακτήρας της Κλαιρ ήταν πιο δημοφιλής από αυτόν του Φρανκ.

«Έτσι, αποφάσισα να κεφαλαιοποιήσω. Ήταν περίπου σαν να λέω «αν δεν με πληρώσετε, θα τα βγάλω στη φόρα»» είπε η Ρόμπιν Ράιτ προσθέτοντας ότι η σειρά «είναι το τέλειο παράδειγμα, γιατί σε ελάχιστα σήριαλ το αρσενικό και το θηλυκό είναι ίσα. Και στο House of Cards είναι ίσοι».

Οι φήμες ήθελαν τον Κέβιν Σπέισι να κερδίζει 500.000 δολάρια το επεισόδιο πριν από τον τρίτο κύκλο. Στον τρίτο κύκλο, ο Σπέισι -σύμφωνα με γνωρίζοντες- έπαιρνε ένα εκατομμύριο το επεισόδιο.

Πέρυσι το Forbes ανέφερε ότι η Ράιτ κέρδιζε περίπου 240.000 το επεισόδιο.

Η Ρόμπιν Ράιτ κινητοποιείται σε ομάδα γυναικών του Χόλιγουντ που εγείρουν όλο και πιο ηχηρά το θέμα των ίσων πληρωμών μεταξύ ανδρών και γυναικών.