Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η συμφωνία για την ΕΒΖ με την Τράπεζα Πειραιώς και σύντομα θα εκταμιευτούν τα πρώτα χρήματα για την αποπληρωμή των παραγωγών.

Αυτό επισήμανε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης στη συνάντηση που είχε με βουλευτές Σερρών όλων των κομμάτων, εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εργαζόμενους στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και τευτλοπαραγωγούς της περιοχής.

Τόνισε επίσης ότι η νέα διοίκηση της ΕΒΖ έχει αναλάβει να εκπονήσει σχέδιο ώστε στα δύο επόμενα χρόνια η εταιρεία να γίνει κερδοφόρα.

O πρόεδρος των τευτλοκαλλιεργητών, Παύλος Μπογιαννίδης δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι «το αργότερο αρχές Ιουνίου αναφέρθηκε στη σημερινή συνάντηση ότι θα πάρουμε τα 5 εκατομμύρια ευρώ, από το σύνολο των 7 εκατομμυρίων ευρώ που μας οφείλει η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) για την παραγωγή που παραδώσαμε πέρυσι».

Ο πρόεδρος των τευτλοκαλλιεργητών Κεντρικής Μακεδονίας πρόσθεσε ότι «θα προτιμούσαμε μεν να είχαμε πληρωθεί χθες, αλλά είναι σαφές ότι δεν είναι στο χέρι της κυβέρνησης».