Ο ίδιος δεν τα έχω δοκιμάσει ακόμη, αλλά φίλος μου που τον εμπιστεύομαι, μου είπε ότι είναι «συγκλονιστικά». Μία συνταγή από τον σεφ Γιώργο Ξυνό, head chef στο εστιατόριο Ω3 του ξενοδοχείου Αmbassador Luxury Villas and Suites στη Σαντορίνη.

Υλικά για το φύλλο

300 γρ. λευκό κρασί

150 γρ. ηλιέλαιο

150 γρ. ελαιόλαδο

1/2 κουταλάκι μπέικιν

Περίπου 700 γρ. αλεύρι (ή όσο πάρει μέχρι να μην κολλάει στα χέρια)

Αλάτι

Για τη γέμιση

1 ματσάκι μυρώνια

1 ματσάκι καυκαλήθρες

700 γρ. σπανάκι

500 γρ σέσκουλα

1 κρεμμύδι ξερό

1 κρεμμυδάκι φρέσκο

1 σκελίδα σκόρδο

1/2 ματσάκι δυόσμο

1/2 ματσάκι άνηθο

200 γρ. ξινομυζήθρα

1 αβγό

1/2 λίτρο λάδι για τηγάνισμα

Αλάτι, πιπέρι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και προσθέτουμε σιγά το αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη που να μην κολάι στα χέρια… Την αφήνουμε να ξεκουραστεί 1 ώρα… Μετά κόβουμε σε μικρά μέρη το ζυμάρι και ανοίγουμε στρογγυλό φύλλο με την παλάμη μας σε μικρά μεγέθη.

Για την γέμιση βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το σπανάκι, τα σέσκουλα και αφού τα μαγειρέψουμε προσθέτουμε τα μυρωδικά και την ξινομυζήθρα… Όταν κρυώσει το μείγμα ρίχνουμε και τα αβγά και ανακατεύουμε… Μετά γεμίζουμε με το μείγμα το ζυμάρι και τα κλείνουμε σε μισοφέγγαρα… Τηγανίζουμε σε δυνατό λαδί μέχρι να ροδίσουν… Συνοδεύουμε με γιαούρτι….

Ο σεφ Γιώργος Ξυνός

Εργάζεται ως μάγειρας από το 1997. Το 2005 ήταν στο πλάι του σεφ Χρύσανθου Καραμολέγκου στο Αριστερά Δεξιά.

Ακολούθως βρέθηκε στο Λονδίνο όπου εργάστηκε ως Sous chef στη γαλλική κουζίνα του club gascon με 1 αστέριν Μichelin.

Από το 2007 και για αρκετά χρόνια ήταν head chef στο εστιατόριο Μαλβάζια.

Τα τρία τελευταία χρόνια είναι head chef στο εστιατόριο Ω3 του ξενοδοχείου Αmbassador Luxury Villas and Suites στη Σαντορίνη.