Η Παρί Σεν Ζερμέν και η Μπενφίκα, απέκτησαν προβάδισμα για την πρόκριση στην οκτάδα του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς στα πρώτα παιχνίδια της φάσης των 16 νίκησαν Τσέλσι (2-1) και Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (1-0) αντίστοιχα.

Στο Παρκ ντε Πρένς του Παρισιού:Η Παρί Σεν Ζερμέν είχε την κατοχή της μπάλας, δημιούργησε κάποιες φάσεις, αλλά η πρώτη καλή στιγμή ήταν για την Τσέλσι. Στο 23’ ο Τραπ απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Ντιέγκο Κόστα και στη συνέχεια η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι και κατέληξε κόρνερ. Η γαλλική ομάδα συνέχισε την πίεση και άνοιξε το σκορ στο 39’ με απ΄ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Όμως, η Τσέλσι ισοφάρισε στο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου με κοντινό σουτ του Μίκελ ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Γουίλιαν.

Το β’ μέρος άρχισε με ευκαιρία από την Τσέλσι, αλλά και πάλι ο Τραπ είπε «όχι» στον Ντιέγκο Κόστα. Η συνέχεια ανήκε στην γαλλική ομάδα που πίεσε ζητώντας ένα δεύτερο γκολ, αλλά ο Κουρτουά είχε εντυπωσιακές επεμβάσεις. Τελικά στο 78’ ο Ντι Μαρία έκανε εξαιρετική μπαλιά στον Καβάνι ο οποίος νίκησε τον Κουρτουά για το 2-1.

Στο Ντα Λουζ, της Λισαβόνας: Η Μπενφίκα είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά ουσιαστικά λίγες φορές κατάφερε να απειλήσει τη Ζενίτ. Καλύτερος ο ρυθμός του αγώνα στο β’ μέρος. Στο 52’ ο τερματοφύλακας της Μπενφίκα, Ζούλιο Σέζαρ εξουδετέρωσε την προσπάθεια του Βίτσελ, ενώ στο 69’ ο Λοντίνγκιν είχε εξαιρετική επέμβαση σε σουτ του Γκαϊτάν.

Τελικά, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, η Μπενφίκα κατάφερε να πετύχει το γκολ που αναζητούσε: Ο Γκαϊτάν εκτέλεσε φάουλ και ο Ζόνας με κεφαλιά νίκησε τον Λοντίνγκιν. Η Ζενίτ τέλειωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κρισίτο (δεύτερη κίτρινη).