Κλεφτοπόλεμο με αστυνομικούς έπαιξαν διαδηλωτές στο Κόσοβο, οι οποίοι έβαλαν φωτιά στα κεντρικά γραφεία της κυβέρνησης το Σάββατο, την ώρα που η οργή στη χώρα βράζει για μία συμφωνία με τη Σερβία.

Η φωτιά ξέσπασε όταν διαδηλωτές πέταξαν βόμβες μολότοφ στα γραφεία της κυβέρνησης στην Πρίστινα. Τη φωτιά κατάφεραν σύντομα να σβήσουν οι πυροσβέστες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τουλάχιστον 14 άτομα τραυματίστηκαν στις διαδηλώσεις του Σαββάτου, ανάμεσά τους δέκα αστυνομικοί και δύο δημοσιογράφοι.

Περισσότεροι από 20 διαδηλωτές συνελήφθησαν.

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων κατά διαδηλωτών, προκειμένου να διαλύσει το πλήθος.

Νωρίτερα, διαδηλωτές είχαν βάλει φωτιά σε τεθωρακισμένα οχήματα της αστυνομίας.

Οι διαδηλωτές αντιδρούν σε συμφωνία μεταξύ Κοσόβου και Σερβίας για να δοθεί στην σερβική πλειοψηφία μεγαλύτερη εξουσία στην τοπική διακυβέρνηση, ενώ υπάρχει η πιθανότητα οικονομικής ενίσχυσης από το Βελιγράδι.

Οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης και την διενέργεια πρόωρων εκλογών.

Τα επεισόδια καταδίκασε η πρόεδρος του Κοσόβου Ατιφέτε Τζατζάγκα. «Το να βάζει κανείς φωτιά στους θεσμούς της χώρας είναι απαράδεκτο» είπε σε ανακοίνωσή της.

«Καταδικάζω τους βανδαλισμούς κατά της κρατικής περιουσίας και τη χρήση εργαλείων που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή πολιτών και δυνάμεων ασφαλείας» σημείωσε.