Αλλαγές στο μετοχικό κεφάλαιο της Wind σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες από τον χώρο των Τηλεπικοινωνιών, το διεθνές επενδυτικό κεφάλαιο Golden Tree, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες asset management διεθνώς, απέκτησε το 25%της ελληνικής εταιρείας και είναι πλέον ο μεγαλύτερος μέτοχος της Wind, με δεύτερο μεγαλομέτοχο το επενδυτικό κεφάλαιο Anchorage.

Παρά την συνεχιζόμενη ύφεση στην ελληνική οικονομία και τη συρρίκνωση που έχει υποστεί ο τζίρος στις τηλεπικοινωνίες, η Wind αποτελεί πόλο έλξης για ξένους επενδυτές, καθώς είναι η μόνη εταιρεία τηλεπικοινωνιών στη χώρα μας που δεν ανήκει σε μεγαλύτερο όμιλο όπως οι ανταγωνιστές της (Vodafone Group, Deutsche Telecom).

Αν και μικρότερη σε μέγεθος η Wind έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα ανθεκτική καθώς κατόρθωσε τα τελευταία 7 χρόνια να εξυγιανθεί πλήρως και να αναδιαρθρώσει τα κόστη και τις λειτουργίες της ώστε να παραμείνει ανταγωνιστική στη σκληρή ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών.

Στην αγορά της κινητής της κινητής τηλεφωνίας η εταιρεία διατηρεί το μερίδιο αγοράς της και στοχεύει στην αύξηση του τζίρου της από τα data, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει επενδύσει πάνω από μισό δισεκ. ευρώ για να αναπτύξει 4G δίκτυο και νέες υποδομές στη χώρα. Επίσης και στο χώρο της σταθερής τηλεφωνίας οι επιδόσεις της κρίνονται πολύ καλές μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της ότι έχει περάσει τους 500.000 συνδρομητές.

Η διοίκηση της Wind έχει επιδιώξει την ανάπτυξη μέσω εξαγορών και κατέχει εδώ και δύο χρόνια το 33% της Forthnet, έχοντας δηλώσει επίσημα ότι θέλει να προχωρήσει σε εξαγορά της. Αυτή η στρατηγική σε συνδυασμό με την ικανότητα να υλοποιεί επενδύσεις με ίδια κεφάλαια, καθιστούν τη Wind ιδιαίτερα ελκυστική σε διεθνείς επενδυτές.

Σύμφωνα με πηγές της αγοράς, η τοποθέτηση της Golden Tree στη Wind αποτελεί την απαρχή και άλλων επενδυτικών κινήσεων στην Ελλάδα, καθώς η εταιρεία εμφανίζεται να αξιολογεί και άλλες ευκαιρίες στην εγχώρια αγορά, πέραν του κλάδου των τηλεπικοινωνιών.