Το νέο Opel Astra αναμένεται να κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά προς τα τέλη του έτους. Το νέο μοντέλο παρουσιάστηκε χθες, σε ειδική εκδήλωση την οποία οργάνωσε η ελληνική αντιπροσωπεία. Το νέο …αστέρι της μικρομεσαίας κατηγορίας, το νέο Opel Astra θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στην Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες – μεταξύ αυτών και της Ελλάδας – προς τα τέλη του 2015. Πρόκειται για ένα νέο σχεδιαστικά αυτοκίνητο, με δυναμική σχεδίαση, πιο καλλίγραμμες γωνίες και στα πιο ουσιώδη να αναφερθεί ότι είναι και πιο ελαφρύ σε σχέση με το προηγούμενο – στοιχείο που ενισχύει την οικονομία καυσίμου, την αποδοτικότητα των κινητήρων κ.α.

Το πιο σημαντικό, ότι ο απόγονος του Kadett, 53 χρόνια θα έχει μια βασική καινοτομία κάτω από το καπό. Ενας χιλιάρης κινητήρας θα δεσπόζει κάτω το καπό του συμπαγούς μοντέλου της Opel. Πρόκειται για μια τρικύλινδρη μονάδα με σχεδόν διπλάσια δύναμη που αποδίδει 105 ίππους, χάρη σε τεχνολογίες Direct Injection και Turbo. Αυτός ο κινητήρας κάνει επίσης το νέο Astra το καθαρότερο και οικονομικότερο βενζινοκίνητο συμπαγές μοντέλο της αγοράς.

Η γκάμα των ντίζελ περιλαμβάνει τον 1.6 CDTI 95 ίππων και στους βενζίνης υπάρχουν, όπως προαναφέραμε, ο 1.0 Turbo 105 ίππους, 1.4 100 ίππους και 1.4 Turbo 125 και 150 ίππους. Επιπλέον, θα υπάρχουν και άλλα μηχανικά σύνολα απόδοσης έως 200 ίππων.

Καθίσματα που κάνουν και μασάζ!

Το σαλόνι του είναι πιο άνετο, λειτουργικό και ο οδηγός μπορεί να χειρίζεται τις περισσότερες λειτουργίες ι μέσω της οθόνης αφής του συστήματος IntelliLink. Τα νέα εμπρός καθίσματα μπορούν να αναβαθμιστούν με μία λειτουργία εξαερισμού και μασάζ!

Στα συστήματα υποστήριξης οδηγού θα υπάρχουν: Το Σύστημα Αναγνώρισης Οδικής Σήμανσης (Traffic Sign Assistant), το Σύστημα Διατήρησης Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Keep Assist) με Προειδοποίηση Αλλαγής Λωρίδας Οχήματος (Lane Departure Warning) μαζί με την Ένδειξη Απόστασης Προπορευόμενου Οχήματος (Following Distance Indication) και Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Alert) με Φρενάρισμα Επικείμενης Σύγκρουσης (Collision Imminent Braking).