Παρά τη βαθιά και τσαρική υπόκλιση του Παναγιώτη Λαφαζάνη στον ισχυρό άνδρα της Gazprom Αλεξέι Μίλερ ρούβλια δεν ήρθαν. Πρέπει να πω πάντως ότι ο Λαφαζάνης αρέσκεται στις υποκλίσεις και στις θερμές χειραψίες. Θυμάμαι ότι με το που τελείωσε η συνέντευξη Τσίπρα – Πούτιν στη Μόσχα τη Μεγάλη Τετάρτη ο υπουργός είχε κάνει και πάλι υπόκλιση στον ρώσο πρόεδρο, ενώ λίγο πριν του είχε κάνει το σήμα με τον αντίχειρα ότι όλα πήγαν καλά.

Το ίδιο ακριβώς σήμα με τον αντίχειρα κάνει παντού όταν είναι ενθουσιασμένος. Το είχε κάνει και προς τους φωτογράφους, αμέσως μόλις είχε υπογράψει την ορκωμοσία του ως υπουργός στο Προεδρικό Μέγαρο.

Οσο για την επίμαχη φωτογραφία, περιττό να σας πω ότι έκανε θραύση στο Διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Χαμός έγινε από σχόλια, πολλά από τα οποία αρνούμαι να μεταφέρω. «Ρούβλι του πέταξε και έσκυψε να το πάρει» το πιο ευγενικό.

Και μια που μίλησα για ρούβλια, οι κατηγορίες που απηύθυνε χθες στην Gazprom η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να συνοδευθούν από πολύ τσουχτερό πρόστιμο. Δεν πρόλαβε όμως η Κομισιόν να ανακοινώσει την απόφασή της και να σου τα δηλητηριώδη σχόλια στο Ιντερνετ. «Αντί να πάρουμε 5 δισ. προκαταβολή, να δεις που στο Iskra (σ.σ.: το επίσημο site των λαφαζανικών) θα ξεκινήσουν έρανο για να μαζέψουν κάνα φράγκο υπέρ της Gazprom».