Με αίμα βάφεται κάθε χρόνο το ελληνικό Πάσχα καθώς, παρά τους θανάτους και τους ακρωτηριασμούς που καταγράφονται τέτοια εποχή, οι «πιστοί» των βεγγαλικών τηρούν το επικίνδυνο έθιμο.

Πέρυσι, σε εφιάλτη κατέληξαν οι διακοπές πέντε τουριστών στο νησί της Σαντορίνης ύστερα από έκρηξη αυτοσχέδιου βαρελότου στο προαύλιο της εκκλησίας του Ακάθιστου Υμνου το βράδυ της Ανάστασης. Μια αμερικανίδα τουρίστρια 50 ετών βρέθηκε μεταξύ ζωής και θανάτου, ενώ ο σύζυγός της και μια φίλη τους διεγνώσθησαν με σοβαρά εγκαύματα. Ακόμη δύο τουρίστες από την Κύπρο είχαν τραυματισθεί ελαφρύτερα το ίδιο βράδυ αλλά και τρεις Ελληνες, εκ των οποίων ο ένας υπέστη σοβαρή ζημιά στο μάτι.
Το 2011 το πανελλήνιο είχε συγκλονίσει ο θάνατος του επτάχρονου Χρήστου. Το άτυχο αγόρι στεκόταν το βράδυ της Ανάστασης δίπλα στον ιερέα πατέρα του που τελούσε τη λειτουργία, όταν η φωτοβολίδα χτύπησε το κεφάλι του παιδιού με αποτέλεσμα να του προξενήσει βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Εκείνη τη χρονιά στη λίστα των θυμάτων συμπεριλήφθηκαν δύο Ροδίτες που κατασκεύαζαν αυτοσχέδιο μηχανισμό, ένας 18χρονος από τους Βώρους Ηρακλείου που στα χέρια του ανεφλέγη η κροτίδα που είχε φτιάξει, αλλά και ένας ακόμη νεαρός, μόλις 21 ετών, στο Καρτεράδο Θήρας.

Το 2007, ένας 39χρονος πατέρας από τους Φούρνους Ικαρίας και δύο ακόμη άντρες στο Αγρίνιο είχαν χάσει τη ζωή τους όταν εξερράγησαν στα χέρια τους αυτοσχέδιες κροτίδες.