Αθήνα, 6 Απριλίου 2015 – H Bayer αναγνωρίζει και αναζητά συνεχώς δημιουργικό δυναμικό, καθώς πιστεύει ότι οι συνεργασίες που συνδυάζουν την υπάρχουσα τεχνογνωσία είναι το κλειδί για την καινοτομία και την επιτυχία. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αξιοποιεί την τεχνολογία και την επιστήμη προς όφελος ασθενών και γιατρών, στηρίζοντας ξανά την επιχειρηματική καινοτομία μέσω του προγράμματός της Grants4Apps Accelerator 2015.

Το Grants4Apps είναι ένα πρόγραμμα της Bayer για εξαιρετικά καινοτόμες νεοσύστατες επιχειρήσεις (start-ups) που εμπλέκονται στον τομέα του λογισμικού, του hardware και των τεχνολογιών της ψηφιακής υγείας. Η Bayer επενδύει περί τις 50 χιλιάδες ευρώ σε κάθε επιλεγμένη επιχείρηση με προοπτική για ποσοστό <10% μετοχικό κεφάλαιο σε περίπτωση εξόδου. Επιπλέον, το πρόγραμμα παρέχει δωρεάν χώρο γραφείων για 100 ημέρες στα Κεντρικά του Τμήματος Φαρμάκων της Bayer στο Βερολίνο.

Συνεχίζοντας την περσινή επιτυχία του προγράμματος, το ανοιχτό πρόγραμμα καινοτομίας καλεί και φέτος τους ενδιαφερόμενους από όλο τον κόσμο να καταθέσουν τις προτάσεις τους από την 1η Απριλίου έως και 31η Μαΐου. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί πως υπήρξε σημαντική Ελληνική διάκριση, στο αντίστοιχο πρόγραμμα που «έτρεξε» το 2014.Πρόκειται για την πλατφόρμα αναζήτησης reportbrain (www.reportbrain.com), η οποία «διαβάζει» τις διαθέσιμες ειδήσεις από όλο τον κόσμο και «καταλαβαίνει» τις μεταξύ τους σχέσεις με τον ίδιοτρόπο που το κάνει η ανθρώπινη λογική! Με τον τρόπο αυτό, η εφαρμογή αυτή αποκαλύπτει τις παγκόσμιες σχέσεις μεταξύ οργανισμών και ανθρώπων και συνδιάζει τα αποτελέσματα, με τις τρέχουσες εξελίξεις, σε πραγματικό χρόνο. Έτσι, με ένα απλό ερώτημα η συγκεκριμένη πλατφόρμα παρέχει ενδελεχείς απαντήσεις, εκτενή αποτελέσματα, οπτικοποιημένα και με ανάλυση σε βάθος.

To Grants4Apps Accelerator 2015, είναι μια πρωτοβουλία της Bayerη οποία παρέχει τα μέσα και τις γνώσεις σε όσους έχουν μια ευφυή επιχειρηματική ιδέα στο χώρο των digital mediaκαι συγκεκριμένα στο χώρο της υγείας, να την υλοποιήσουν ιδρύοντας μια νεοσύστατη εταιρία (start-up). Άλλο ένα μεγάλο πλεονέκτημα του προγράμματος είναι η καθοδήγηση. Κάθε επιχείρηση start-up λαμβάνει καθοδήγηση και coaching από ένα ανώτερο στέλεχος της Bayer και από ένα έμπειρο επιχειρηματία. Οι νεοφυείς επιχειρήσεις εκτός από συμβουλές, αποκτούν καιάμεση πρόσβαση σε κορυφαία στελέχη σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο της υγείας.

«Αναζητούμε τεχνολογικές λύσεις υγείας –Mobile Apps, Υπηρεσίες, Wearables, Ιατρικές Συσκευές, Λογισμικό- που συνδέουν γιατρούς και ασθενείς βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής!», σημειώνει ο επικεφαλής του προγράμματος Grants4Apps Digital Health Accelerator, Δρ. Jesus del Valle, «Κάθε ολοκληρωμένη τεχνολογία νέας γενιάς που σχετίζεται με την διάγνωση, τον έλεγχο της θεραπείας ή την πρόληψη, είναι ευπρόσδεκτες!».

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η 31η Μαΐου 2015. Τον Ιούνιο, μια ειδική επιτροπή, θα επιλέξει τους πέντε νικητές που θα φιλοξενηθούν για 3,5 μήνες, από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο του 2015, στο Accelerator στα Κεντρικά Γραφεία της Bayer, στο Βερολίνο.

Δήλωστε και εσείς συμμετοχή και μπορεί μια ακόμη Ελληνική ιδέα να διακριθεί και να γίνει πραγματικότητα!

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πρόγραμμα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: Grants4Apps