Εκτενής είναι η κάλυψη από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης της μίνι Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. Η «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ» κάνει λόγο για παρέμβαση της Ανγκελα Μέρκελ στο ρήγμα ανάμεσα στην Αθήνα και στους πιστωτές, σημειώνοντας ότι η παρέμβαση αυτή αποτελεί ένδειξη της αυξανόμενης ανησυχίας στο Βερολίνο ότι το κλίμα που έχει δημιουργηθεί δεν απειλεί μόνο την ενότητα της ευρωζώνης αλλά και τη σταθερότητα ολόκληρης της Ευρώπης. «Η κυρία Μέρκελ εξακολουθεί να θεωρεί άκρως ανεπιθύμητη μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ» αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα.

Από την πλευρά της, η «Μοντ» αφιερώνει ένα πλούσιο ρεπορτάζ στην οκταμερή συνάντηση. Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα, τόσο η γερμανίδα καγκελάριος όσο και ο γάλλος πρόεδρος τόνισαν ότι η Αθήνα οφείλει να σεβαστεί τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου, ενώ ζήτησαν από τον έλληνα Πρωθυπουργό να μη λαμβάνει η κυβέρνησή του μέτρα χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τους πιστωτές, όπως συνέβη με το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση. Ο έλληνας Πρωθυπουργός, γράφει η «Μοντ», ενημέρωσε τους συνομιλητές του ότι τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας του αρκούν έως τις αρχές Απριλίου.

«Η ΕΕ ζητά από την Ελλάδα περισσότερες μεταρρυθμίσεις ώστε να επιταχυνθούν οι διαπραγματεύσεις για τη χορήγηση βοήθειας» αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, ενώ η ιταλική «Ρεπούμπλικα» εκτιμά ότι η Αθήνα εισέπραξε ένα «όχι» από το Βερολίνο. Το κλίμα στις Βρυξέλλες περιγράφεται από την εφημερίδα ως «παγωμένο», ενώ κάνει λόγο για «έλλειμμα εμπιστοσύνης».

Η διελκυστίνδα που εξελίσσεται μεταξύ της Ελλάδας και των ευρωπαίων εταίρων για τη διάσωση και τις προϋποθέσεις που τη συνοδεύουν, απειλεί να σπάσει το σκοινί, παρατηρεί η «Ελ Παΐς». Αυτό είναι το μήνυμα, σημειώνει η ισπανική εφημερίδα, που θέλησαν να εκφράσουν στον έλληνα Πρωθυπουργό οι υπόλοιποι ευρωπαίοι ηγέτες στις Βρυξέλλες, με τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ να προειδοποιεί ότι «ακόμα έχουμε μπροστά μας μακρύ και δύσκολο δρόμο». Πηγές της ΕΕ, μάλιστα, δεν απορρίπτουν ακόμα και τη λήψη δραστικών μέτρων εάν δεν προωθηθούν οι συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις: η απειλή του ελέγχου κεφαλαίων κρέμεται πάνω από την Ελλάδα εάν οι καταθέσεις συνεχίσουν να φεύγουν από τις ελληνικές τράπεζες.