Αθήνα, 17 Μαρτίου 2015

Η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative –TΗΙ) ενέκρινε μια νέα δωρεά ύψους $300.000 προς το διεθνή ανθρωπιστικό οργανισμό IOCC (International Orthodox Christian Charities), στο πλαίσιο του προγράμματος GIVE FOR GREECE II. Το πρόγραμμα GIVE FOR GREECE II, υλοποιείται από τον IOCC σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμότης Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, «Αποστολή».

Με γνώμονα τους πολίτες που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση στην Ελλάδα, η συγκεκριμένη δωρεά εξασφαλίζει την παροχή:

·φρέσκων τροφίμων μέσα από ένα δίκτυο καταστημάτων λιανικής πώλησης

·δεμάτων με ξηρά τροφή

·των αναγκαίων πόρων και των υλικών για τη στήριξη αγροτικών συνεταιρισμών

·πετρελαίου θέρμανσης σε κοινωφελή ιδρύματα της Βορείου Ελλάδας

·ιατρικών υλικών και προμηθειών σε νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα

Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, εκτιμάται ότι περίπου 2.400 οικογένειες στη χώρα μας θα λάβουν επισιτιστική βοήθεια, 30 αγροτικοί συνεταιρισμοί θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα, ενώ 700.000 ασθενείς θα επωφεληθούν από τα ιατρικά υλικά που θα αποσταλούν σε δημόσια νοσοκομεία της χώρας. Επιπλέον, κατά τη πρώτη φάση του προγράμματος, παραδόθηκαν ήδη 79.000 λίτρα πετρελαίου σε 33 Ιδρύματα της Βόρειας Ελλάδας.

Ο Μιχάλης Πρίντζος, Program Director της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που υποστηρίζουμε τις οργανώσεις «ΙΟCC» και «Αποστολή» για δεύτερη χρονιά. Η συνεργασία που είχαμε το προηγούμενο έτος οδήγησε στον σχεδιασμό του νέου αυτού προγράμματος που υλοποιείται φέτος. Στο πλαίσιο αυτό, η Ελληνική Πρωτοβουλία ενώνει τις δυνάμεις της με αρκετά ιδρύματα, αλλά και χιλιάδες ιδιώτες».

Η συγκεκριμένη δωρεά εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος GIVE FOR GREECE II, συνολικού προϋπολογισμού $2.000.000, που υποστηρίζεται μεταξύ άλλων από το Ίδρυμα της Οικογένειας Τζαχάρη, το Ίδρυμα της Οικογένειας Τζον Ράνγκος, το Ελληνορθόδοξο Ίδρυμα Στυλιάδη, το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Τζον Κούλης, η Φιλόπτωχος, η ΑHEPA, η Παγκρήτιος Ένωση Αμερικής, το Καλλινίκειο Ίδρυμα, το Ίδρυμα Γεροντέλης, η Ένωση Χιωτών Αμερικής, καθώς και από χιλιάδες μεμονωμένους δωρητές.

Σχετικά με την Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative):

Η Ελληνική Πρωτοβουλία ιδρύθηκε το 2012 και είναι ένα παγκόσμιο, μη κερδοσκοπικό και μη κυβερνητικό ίδρυμα, του οποίου αποστολή είναι η κινητοποίηση των Ελλήνων της διασποράς και της φιλελληνικής κοινότητας να επενδύσουν το μέλλον της Ελλάδας, μέσα από προγράμματα που εστιάζουν στην αντιμετώπιση της κρίσης, την επιχειρηματικότητα και την οικονομική ανάπτυξη:

·Αντιμετώπιση της κρίσης– υποστήριξη μη κερδοσκοπικών οργανισμών υψηλού κύρους που παρέχουν ζωτικής σημασίας ασφάλεια σε οικογένειες που έχουν επηρεαστεί από την οικονομική κρίση.

·Επιχειρηματικότητασυμβολή στη διαμόρφωση μιας νέας γενιάς επιχειρηματιών που έχοντας τα κατάλληλα εργαλεία και γνώσεις θα μετατρέψουν σημαντικές ιδέες σε βιώσιμες και κοινωνικές επιχειρήσεις.

·Οικονομική ανάπτυξη– κινητοποίηση επενδυτικών κεφαλαίων προκειμένου να ενεργοποιηθεί η ελληνική οικονομία, διαμορφώνοντας παράλληλα τις προϋποθέσεις για μακροπρόθεσμη ευημερία.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να διασφαλίσουμε για τους ανθρώπους στην Ελλάδα μια ζωή με υψηλή ποιότητα. Ας το κάνουμε ΤΩΡΑ και ας το κάνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

Περισσότερες πληροφορίες στο website: http://www.TheHellenicInitiative.org/, http://onegreece.org

Like us on Facebook: http://www.facebook.com/thehellenicinitiative

Follow us on Twitter: @THI_OneGreece