Υπήρξε ένα από τα ικανότερα διοικητικά στελέχη της Σίλικον Βάλεϊ ενώ τώρα ετοιμάζεται, όπως όλα δείχνουν, να διεκδικήσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές του 2016. Σε περίπτωση που επικρατήσει των αντιπάλων της –ο Τζεμπ Μπους, δεύτερος γιος του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου και μικρότερος αδελφός του Τζορτζ Μπους του νεότερου, είναι σίγουρα ένας από αυτούς –η Κάρλι Φιορίνα θα έρθει αντιμέτωπη με το φαβορί των Δημοκρατικών, τη Χίλαρι Κλίντον.

Η πρώην γενική διευθύντρια της Hewlett-Packard και νυν πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας έδωσε ένα πρώτο δείγμα των προθέσεών της, προσλαμβάνοντας μία από τις κορυφαίες φυσιογνωμίες στον χώρο του σχεδιασμού στρατηγικής. Την προηγούμενη εβδομάδα η Σάρα Ισγκούρ Φλόρες, αναπληρώτρια διευθύντρια επικοινωνίας της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικανών, ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τη θέση της στο κόμμα για να ενταχθεί στις τάξεις του Unlocking Potential (Απελευθερώνοντας Δυνατότητες), της πολιτικής ομάδας που ίδρυσε η Φιορίνα.

«Η Κάρλι Φιορίνα είναι μια έξυπνη, προσεκτική και αφοσιωμένη συντηρητική ηγέτις που έχει πίστη στις απεριόριστες δυνατότητες όλων των Αμερικανών. Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε» δήλωσε η Φλόρες.

Παρότι οι πιθανότητες να κερδίσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών είναι λίγες, το ενδεχόμενο να είναι η μοναδική γυναίκα που θα λάβει μέρος στην κούρσα για το χρίσμα προσφέρει στην Κάρλι Φιορίνα ένα συγκριτικό πλεονέκτημα, τουλάχιστον όσον αφορά τη δημοσιότητα που θα λάβει η ενδεχόμενη υποψηφιότητά της.