Στα ίχνη των δραστών της πρόσφατης δολοφονίας 85χρονης μέσα στο σπίτι της, επί της οδού Ναυσικάς στο Παλαιό Φάληρο, έφτασε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Δράστες, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι δύο ρομά, ηλικίας 21 και 17 ετών, μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε κλοπές και ληστείες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Οπως προέκυψε, οι δύο δράστες, πρωινές ώρες της 6ης Νοεμβρίου, μπήκαν στο διαμέρισμα της 85χρονης, την ακινητοποίησαν και τη χτύπησαν επανειλημμένα, προκειμένου να τους παραδώσει τα χρήματα που είχε. Τελικά της αφαίρεσαν 400 ευρώ και εξαφανίστηκαν.

Το θύμα βρέθηκε, μεσημβρινές ώρες της ίδιας ημέρας, φιμωμένο και με πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι στο σώμα του.

Ο 21χρονος είχε συλληφθεί βραδινές ώρες της 12ης Νοεμβρίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που την τελευταία διετία διέπραττε κλοπές και ληστείες κατ’ εξακολούθηση.

Σε αυτήν συμμετείχε και ο 17χρονος συνεργός του στην ανθρωποκτονία.

Οπως διαπιστώθηκε η σπείρα αυτή είχε διαπράξει δύο ληστείες και εννέα διαρρήξεις-κλοπές από σπίτια σε Παλαιό Φάληρο, Αλιμο, Γαλάτσι, Αργυρούπολη, Νέα Σμύρνη, Κερατσίνι και Λαμία.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 17χρονου συνεχίζεται.