Παρουσίασαν την επιχειρηματική τους ιδέα και κατάφεραν να εντυπωσιάσουν, αφού μπορεί να είναι έφηβοι, ωστόσο έβαλαν τα γυαλιά στους επαγγελματίες της αγοράς.

Από το πρωί μαθητές δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων της χώρας συναντήθηκαν στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδας – DEREE στην Αγία Παρασκευή για να πάρουν μέρος στον τελικό του Πανελλαδικού διαγωνισμού «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2014» που διοργανώνει για 8η συνεχή χρονιά το Σωματείο Επιχειρηματικότηταs Νέων/Junior Achievement Greece (ΣΕΝ/JA Greece).

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Μάλιστα, φέτος συνολικά 54 ομάδες με 1.300 μαθητές πήραν μέρος στο διαγωνισμό και στον τελικό έφτασαν 12 μαθητικές επιχειρήσεις.

Στην πρωινή εκδήλωση βρέθηκε και η νικήτρια ομάδα του Junior Achievement Νορβηγίας καθώς και νορβηγοί καθηγητές, στο πλαίσιο του προγράμματος της διμερούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Νορβηγίας για την προώθηση της επιχειρηματικής εκπαίδευσης στα σχολεία.

Νικήτρια ομάδα του διαγωνισμού αναδείχθηκε η ATC (Athletic Technology Cooperation) από τη Σχολή Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου. Οι επίδοξοι επιχειρηματίες παρουσίασαν το αξεσουάρ ποδηλάτου NightEye.

Πρόκειται για ένα σύστημα φωτισμού με ένα φανάρι led, το οποίο οριοθετεί με δύο κόκκινες γραμμές τις δύο πλευρές του ποδηλάτου στο δρόμο. Το οικολόγο και καινοτόμο προϊόν λειτουργεί με ηλιακή αλλά και κινητική ενέργεια.

Η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2014» που διοργανώνεται από τον οργανισμό Junior Achievement – YE Europe & JA Estonia στις 22-25 Ιουλίου 2014, στο Ταλίν της Εσθονίας.

Τη δεύτερη θέση κατέλαβαν οι «επιχειρηματίες» του Αμερικάνικου Κολλεγίου Ελλάδας – Pierce College με τον «Υγειοκράτη», ένα πληροφοριακό site – λογισμικό για την τήρηση ηλεκτρονικού φακέλου υγείας αποθηκευμένου σε usb. Την… τριάδα των βραβείων συμπληρώνει η επιχειρηματική ιδέα του Κολλεγίου Ψυχικού με το DSC.

Πρόκειται για ιστοσελίδα με θέμα τον νεανικό διαβήτη, στην οποία ο χρήστης θα εισάγει ατομικά δεδομένα για 3 – 5 μήνες, προκειμένου να πετύχει τη βελτιστοποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα μέσω διάφορων προσομοιώσεων.