Ο πανίσχυρος Ούλι Χένες, περηφανευόταν για την φιλία του με την Ανγκελα Μέρκελ με την οποία είχε το θάρρος να επικοινωνεί και με sms ενώ συχνά πυκνά γευμάτιζαν μαζί.

Μιλάμε για ένα μύθο του γερμανικού ποδοσφαίρου, κάτοχο παγκοσμίου κυπέλλου, κυπέλλων πρωταθλητριών και δεκάδων τίτλων, που έφτασε μέχρι την προεδρία της αγαπημένης του ομάδας, της Μπάγερν Μονάχου με το αζημίωτο.

Ζώντας στη Γερμανία, ο «αδιάφθορος» Ούλι Χένες ένοιωθε άτρωτος και έτσι έμοιαζε μέχρι που τον πλησίασαν οι διωκτικές αρχές. Ο ίδιος αποφάσισε να ομολογήσει τη φοροδιαφυγή το ποσό της οποίας μάλιστα μεγάλωνε μέρα με τη μέρα.

Από τη στιγμή που παραδέχτηκε το αδίκημα, η δίκη έγινε σε χρόνο ρεκόρ και ήδη «έφαγε» 3,5 χρόνια φυλακή χωρίς αναστολή και προχωρούν οι διαδικασίες για την είσπραξη των 27.2 εκατ. ευρώ που είχε καταχραστεί μέσω φοροδιαφυγής ο Χένες ώστε να επιστρέψουν μαζί με τους νόμιμους τόκους στο υπουργείο οικονομικών της Γερμανίας.

Την ίδια στιγμή, στη χώρα μας, χρειάστηκε ένας χρόνος διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια για να εκδοθεί ο Μάκης Ψωμιάδης, ενώ η δίκη του επιτέλους διεξάγεται μετά από 13 αναβολές και άλλες 10 διακοπές, σε μερικές εκ των οποίων ο μεγαλοπαράγοντας υπενθύμιζε: «Όχι ρε γαμώτο, πάνω στο καλύτερο μας κόβουν»!

Σαφώς και σεβόμαστε το τεκμήριο αθωότητας του Μάκη Ψωμιάδη όπως και των άλλων παραγόντων που έμπλεξαν με τη δικαιοσύνη (Μπέος, Τσακογιάννης, Σπανός), αλλά βρε αδελφέ ας γίνουν οι δίκες να τελειώνουμε και αν οι άνθρωποι είναι αθώοι να αθωωθούν με τιμή και δόξα.

Το ίδιο συμβαίνει και στο χώρο της πολιτικής (ακόμα χειρότερα τα πράγματα) και χρειάστηκε να μπει η χώρα στη βαθύτερη κρίση της ιστορίας της μεταπολεμικά για να δούμε κάποιους πολιτικούς στη φυλακή.

Αν και το ζητούμενο κατά την ταπεινή προσωπική μας άποψη δεν είναι βασικά να φυλακιστούν άνθρωποι για το φιλοθεάμον κοινό, αλλά κυρίως να επιστραφούν μέχρι και τα τελευταίο cent των νόμιμων τόκων τα κλεμμένα.

Σαφώς η Γερμανία και οι πολίτες της δεν αγιοποιούνται (η Siemens γερμανική εταιρία είναι άλλωστε) απλά τουλάχιστον εκεί οι νόμοι σέβονται το αυτονότητο: τη νοημοσύνη μας.