Οι δύο μεγάλες βεντέτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Γουέιν Ρούνι και Ρόμπιν φαν Πέρσι ακονίζουν τα μαχαίρια τους, ενώ ο Χουάν Μάτα θα τρώει τα νύχια του!

Ο Ρούνι, που υπέγραψε την περασμένη εβδομάδα το νέο του χρυσό συμβόλαιο στη Γιουνάιτεντ (363.000 ευρώ την εβδομάδα), έχει έναν λόγο παραπάνω να ονειρεύεται την κατάκτηση του τροπαίου στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Φαν Πέρσι θα είναι το βαρύ πυροβολικό των Μπέμπηδων και ο Ρούνι θα αγωνιστεί λίγο πιο πίσω από τον ολλανδό στράικερ. Δίδυμο-φωτιά!

Η πρόκληση είναι λοιπόν μεγάλη για τους δύο στόπερ του Ολυμπιακού, Μανωλά και Μαρκάνο, στην αποψινή (21.45, Novasports 2) πρώτη μεγάλη αναμέτρηση με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης για τη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο ΜΑΤΑ. Η πιο δαπανηρή μεταγραφή στον κόσμο της χειμερινής περιόδου, ο Χουάν Μάτα (από την Τσέλσι στη Γιουνάιτεντ), που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, έγραψε στην προσωπική του ιστοσελίδα: «Ο Ολυμπιακός έχει πολλούς παίκτες που έχουν αγωνιστεί στην Ισπανία, όπως οι Ρομπέρτο, Σαβιόλα, Ντομίνγκες, Φουστέρ, Κάμπελ. Προπονητής είναι ο Μίτσελ, τον οποίο είχα στις Ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης. Θα τρώω με αγωνία τα νύχια μου βλέποντας τον αγώνα από την τηλεόραση».

σκοραρουν. Τι έχουν κάνει τη φετινή σεζόν οι Ρόμπιν φαν Πέρσι και Γουέιν Ρούνι; Ο ολλανδός σταρ σε 22 ματς σε όλες τις διοργανώσεις έχει βρει 14 φορές δίχτυα. Στο Τσάμπιονς Λιγκ έχει 4 συμμετοχές και έχει σκοράρει μία φορά. Στην Πρέμιερ Λιγκ έχει σημειώσει 11 γκολ και δύο στο Λιγκ Καπ. Ο Φαν Πέρσι έμεινε εκτός σε 19 ματς καθώς αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών.

Ο Ρούνι έχει 32 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και έχει σκοράρει 12 φορές. Στην Πρέμιερ Λιγκ έχει πετύχει 10 γκολ και δύο στο Τσάμπιονς Λιγκ, αγωνιζόμενος σε πέντε ματς.

Και οι δύο είχαν σκοράρει στο τελευταίο νικηφόρο (2-0) εκτός έδρας παιχνίδι της Γιουνάιτεντ στο πρωτάθλημα με αντίπαλο την Κρίσταλ Πάλας. Ο Ρούνι με σουτ και ο Φαν Πέρσι με πέναλτι. Το μυστικό του Μίτσελ στα μαρκαρίσματα των Φαν Πέρσι και Ρούνι θα είναι οι Εντινγκά και Μανιάτης, οι οποίοι θα δίνουν βοήθειες στους Μανωλά και Μαρκάνο.

αποφασισμενοι. Οι Ερυθρόλευκοι, που έχουν κάνει την υπέρβαση με την πρόκριση στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, δείχνουν αποφασισμένοι να γράψουν Ιστορία. Ο Ολυμπιακός ποτέ στο παρελθόν δεν έχει πάρει θετικό αποτέλεσμα από τη Γιουνάιτεντ στο Τσάμπιονς Λιγκ (έχει τέσσερις ήττες, εντός και εκτός).

Διαιτητής του αγώνα είναι ο Ιταλός Τζιανλούκα Ρόκι.